Pecivo od müslija

Pečene žemljice bit će još ukusnije ako ih poslužite uz kavu ili čaj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 88

Potrebno vam je

  • 0.50 kom kvasac, svježi
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 250 g mlaćenica
  • 50 g lješnjak, sirovi
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • zobene pahuljice
  • sjemenke maka, sušene

Priprema

  1. Razmrvite kvasac pa pomiješajte sa žličicom šećera i polovinom mlake mlaćenice. Pokrijte te ostavite da odstoji oko 15 minuta.
  2. Na tavi pržite lješnjake i krupno ih nasjeckajte. Pomiješajte s brašnom i müslima. Maslac stavite na rub brašna. Mijesite oko deset minuta s kvaščevim mlijekom, mlaćenicom, dvije žlice šećera i jajetom. Zdjelu pospite brašnom. Oblikujte tijesto u kuglu, prekrijte i ostavite da se diže sat vremena.
  3. Namastite lim za pečenje. Nakon što ste tijesto još kratko promijesili, oblikujte 16 žemlji. Stavite u lim, prekrijte i ostavite još 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C pa pecite žemlje posute pahuljicama i makom 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr