gastro postao
Pečene žemljice bit će još ukusnije ako ih poslužite uz kavu ili čaj
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 88
Potrebno vam je
- 0.50 kom kvasac, svježi
- 2 žlica šećer, kristal
- 250 g mlaćenica
- 50 g lješnjak, sirovi
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- zobene pahuljice
- sjemenke maka, sušene
Priprema
- Razmrvite kvasac pa pomiješajte sa žličicom šećera i polovinom mlake mlaćenice. Pokrijte te ostavite da odstoji oko 15 minuta.
- Na tavi pržite lješnjake i krupno ih nasjeckajte. Pomiješajte s brašnom i müslima. Maslac stavite na rub brašna. Mijesite oko deset minuta s kvaščevim mlijekom, mlaćenicom, dvije žlice šećera i jajetom. Zdjelu pospite brašnom. Oblikujte tijesto u kuglu, prekrijte i ostavite da se diže sat vremena.
- Namastite lim za pečenje. Nakon što ste tijesto još kratko promijesili, oblikujte 16 žemlji. Stavite u lim, prekrijte i ostavite još 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C pa pecite žemlje posute pahuljicama i makom 25 minuta.
Izvor Skuhatćute