Pikantna pašteta

Nema boljeg predjela od fine domaće paštete na mirisnom kruhu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 250 g jetra svinjska
  • 100 g mljeveno meso
  • 0.50 žličica šećer, kristal
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • aceto balsamico
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Izrežite jetra na komadiće pa ih operite. Luk, šećer i mljeveno meso popržite na ulju bez dodavanja vode.
  2. Dodajte jetra, posolite ih i pržite uz miješanje te prema potrebi dodajte vode. Umiješajte origano i balzamički ocat. Malo ohladite i izmiksajte sa čili papričicom dodajući maslac. Prije posluživanja dobro ohladite.
Posjeti Gastro.hr