gastro postao
Nema boljeg predjela od fine domaće paštete na mirisnom kruhu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 250 g jetra svinjska
- 100 g mljeveno meso
- 0.50 žličica šećer, kristal
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- aceto balsamico
- 50 g maslac, slani
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Izrežite jetra na komadiće pa ih operite. Luk, šećer i mljeveno meso popržite na ulju bez dodavanja vode.
- Dodajte jetra, posolite ih i pržite uz miješanje te prema potrebi dodajte vode. Umiješajte origano i balzamički ocat. Malo ohladite i izmiksajte sa čili papričicom dodajući maslac. Prije posluživanja dobro ohladite.