Pileći gulaš za brzinski ručak na žlicu

Thinkstock
Jelo na žlicu često je baš onaj ručak koji nam tijekom tjedna najviše nedostaje. Upravo zato, donosimo vam recept za fini gulaš od piletine kojeg ne trebate kuhati satima, a vašu će kuhinju začiniti najfinijim jesenskim mirisima.
Vidi originalni članak

Pileći gulaš jednostavnija je verzija klasičnog gustog gulaša na žlicu, a ono što ga čini upravo idealnim za pripremu tijekom tjedna jest jednostavnost i svakodnevne namirnice. Kombinaciji možete dodati i sezonske plodove poput gljiva ili bundeve nasjeckane na kockice, kolutiće kobasice ili kockice slanine. 

 

Fino i na žlicu Pivski gulaš s junetinom, mahunama i tikvicama

 

Gulaš poslužite sam, uz krišku domaćeg kruha ili uz prilog poput palente ili pire krumpira.

 

maxyama Bamija - egzotičan plod u gulaš izdanju s junetinom

 


Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 1 komadić korijena celera
  • 300 g piletine nasjeckane na kockice
  • 1 paprika
  • 1 konzerva graha ili 1 čaša kuhanog graha
  • 2 lovorova lista
  • 2 žličice crvene paprike
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Piletinu začinite soli i crvenom paprikom, pa ju lagano zapecite sa svih strana na maslinovom ulju.
  2. Izvadite iz tave i na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Za to vrijeme nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i češnjak.
  3. Povrće dodajte luku i pirjajte dok ne omekša, pa u lonac ubacite i meso.
  4. Dodajte temeljac i dodatno začinite po želji.
  5. Pet minuta prije nego što je jelo gotovo, dodajte već skuhani ili grah iz konzerve.
  6. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!


 

Posjeti Gastro.hr