gastro postao
Iako će vam priprema i kuhanje oduzeti dobar dio dana, trud će se itekako isplatiti kada na jeziku osjetite meso koje se otapa već na dodir i fino, aromatično povrće kuhano u bogatoj juhi.
Junetina, povrće i crno meso stvorit će u vašim tanjurima slasno jelo kojem je tako teško odoljeti. Ubacite sve u lonac, poklopite i pustite da se kuha oko dva sata kako bi meso omekšalo na najfiniji mogući način. Krumpir će pomoći da postignete gušću teksturu juhe, dok će dobra doza povrća donijeti divne, bogate okuse.
Dok se gulaš kuha, zamijesite kruh, napravite knedle od kruha ili jednostavno odmorite i uživajte u sjajnim mirisima.
Potrebno vam je:
- 500 g junetine
- 2 luka
- 1 mrkva
- 250 g mahuna
- 1 tikvica
- 2 krumpira
- 3 režnja češnjaka
- 500 ml mesnog temeljca
- 2 dl crnog piva
- 1 žlica bijelog brašna
- sol
- papar
- lovorov list
- sušeni timijan
Priprema:
- Luk, mrkvu i krumpir narežite, meso narežite na kockice pa ga pospite brašnom.
- Popržite luk, dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca.
- Popržite kockice mesa i podlijte mesnim temeljcem.
- Dodajte mahune, narezanu tikvicu, mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan.
- Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko dva sata.
Dobar tek!