Špajza 09. srpnja 2018.

Meso od jučer danas postaje fini gulaš, salata ili snack

gulaš
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostane li vam slučajno koji odrezak ili kotlet viška, ne trebate ga jesti idući dan jer neće biti ni približno ukusan kao kad ste ga pripemili.

No, ne brinite, meso jednostavno možete pretvoriti u nov i ukusan ručak. Narežite odrezak na komadiće, propirjajte ga s povrćem koje imate. Dodajte malo sojina umaka te, ako imate, naribajte malo đumbira. U kombinaciju ubacite i malo zelene salate, omiljeni umak, pa prebacite u tortilju i smotajte fajite. 

 

tortilje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Još jedna sjajna ideja bit će osvježavajući tanjur salate. Na tavi propirjajte mladi luk, šampinjone i luk pa dodajte narezani odrezak i sve dobro promiješajte. Umiješajte sira prema ukusu, pričekajte da se otopi i poslužite ohlađeno.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom Recepti

 

Umjesto od svježeg mesa, brz i ukusan gulaš možete pripremiti i od ostataka. Narežite ga na komadiće i dodajte kad povrće omekša. Na isti način možete napraviti i goveđi rižoto s komadićima pečenog odreska. Propirjajte luk i mrkvu, dodajte rižu, kratko prepecite pa podlijevajte goveđim temeljcem. Koju minutu prije kraja dodajte komadiće mesa, začinite i poslužite. 

 

Možda vas zanima... Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.