Pileći paprikaš: Ručak za čistu peticu

Thinkstock Pileći paprikaš
Za sve vas koji volite piletinu ovo je pravi recept. Može se jesti bar jednom tjedno, pogotovo sad u hladnije dane da se zagrijete.
Vidi originalni članak

Pored gulaša, pileći paprikaš najpoznatije je jelo mađarske kuhinje. Ako volite pikantnije kombinacije, uz feferone i ljutu papričicu, ali opet ne prejako da je ipak za svako nepce, onda je ovo ručak za vas!

U ovo jelo možete još dodati grašak koji se vrlo dobro slaže s piletinom i okusom paprike. Kao prilog možete poslužiti bilo što, od riže na luku, krumpira, palente, tjestenine, po vašoj želji. Dodajte još samo sezonsku salatu i gozba može početi. 

 

Kakav ručak! Rezanci s piletinom i slanutkom za brz i ukusan ručak

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg piletine (batci, zabatci)
  • 2 mrkve
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 2 glavice luka
  • 100 g korijena celera
  • 200 g pelata od rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice slatke mljevene paprike
  • 4 režnja bijelog luka
  • 1 žlica svinjske masti ili biljnog ulja
  • kiselo vrhnje
  • sol
  • papar

 

Priprema:

  1. Na masti ili ulju dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinite solju i pirjajte dok ne omekša.
  2. Sve zajedno pospite brašnom i kratko popržite i podlijte bijelim vinom.
  3. Dodajte mljevenu crvenu papriku, zatim dodajte meso i još malo začinite solju i paprom.
  4. Podlijte s toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno pirjajte na laganoj vatri.
  5. Na pola pirjanja dodajte, na kockice narezanu svježu papriku i pelate.
  6. Gotov pileći paprikaš poslužite uz žlicu kiselog vrhnja, pire, njoke ili tjesteninu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr