Piletina i slanutak sjajan su par kada su u pitanju jednostavna jela dobrih okusa. Dodajte tome još i finu domaću tjesteninu i stvorili ste genijalno jelo u rekordnom roku.
Sjajan dodatak bit će i omiljeni, nešto aromatičniji sir dok će maslac na kraju umak od povrća i piletine učiniti kremastijim. Kod pripreme svakako iskoristite i vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili ljepljiv i bogat umak upravo savršen za ovakva jela. U kombinaciju možete ubaciti i grašak, kukuruz, pa i lisnato povrće po želji.
Potrebno vam je:
- 700 g piletine bez kosti
- 400 g skuhanog slanutka ili jedna konzerva
- 1 vezica peršina
- 2 žlice maslaca
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 paprike
- 400 g širokih rezanaca
- 50 g sira
- Timijan, origano
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte žlicu maslinova ulja.
- Piletinu narežite na manje komade, kratko popržite na maslacu, nakon toga dodajte nasjeckani luk i propirjajte.
- Dodajte sitno sjeckani češnjak.
- Papriku nasjeckajte na rezance i dodajte piletini. Umiješajte kuhani slanutak i začine.
- Dodajte tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Dodajte dvije žlice maslaca i omiljeni sir, pomiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!