gastro postao
                                            
                                        
                                    Divan spoj slanutka i feta sira dodatno će začiniti origano i rajčica
                                
                                
                                    
                                
                                Sjajan prilog ili glavno vege jelo koje će obožavati baš svi. Pripremite jednostavan slanutak s rajčicom i češnjakom, a zatim ga pospite feta sirom i kratko zapecite u pećnici. Divni slatko slani okusi spojit će se u nevjerojatno raskošno jelo. Poslužite ga uz rižu, kuhani krumpir, proso ili kao prilog jednostavnim mesnim jelima od piletine.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva pelata ili 6 jako zrelih rajčica
 - 3 režnja češnjaka
 - 2 konzerve slanutka
 - 1 žlica sušenog origana
 - 150 g feta sira
 - Papar, sol
 
Priprema:
- Na tavi zagrijte ulje.
 - Dodajte pelate ili rajčicu, kratko pirjajte dok se ne pojave prvi mjehurići, a zatim dodajte češnjak.
 - Pirjajte jednu minutu.
 - Dodajte slanutak, origano, sol i papar.
 - Pustite da zavrije, neka se kuha oko 15 do 20 minuta.
 - Kad je gotovo, maknite s vatre i pospite feta sirom.
 - Stavite u pećnicu na pet minuta, na 200 stupnjeva.
 - Poslužite uz rižu ili kao prilog mesnim jelima.
 
Dobar tek!