gastro postao
Divan spoj slanutka i feta sira dodatno će začiniti origano i rajčica
Sjajan prilog ili glavno vege jelo koje će obožavati baš svi. Pripremite jednostavan slanutak s rajčicom i češnjakom, a zatim ga pospite feta sirom i kratko zapecite u pećnici. Divni slatko slani okusi spojit će se u nevjerojatno raskošno jelo. Poslužite ga uz rižu, kuhani krumpir, proso ili kao prilog jednostavnim mesnim jelima od piletine.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva pelata ili 6 jako zrelih rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 2 konzerve slanutka
- 1 žlica sušenog origana
- 150 g feta sira
- Papar, sol
Priprema:
- Na tavi zagrijte ulje.
- Dodajte pelate ili rajčicu, kratko pirjajte dok se ne pojave prvi mjehurići, a zatim dodajte češnjak.
- Pirjajte jednu minutu.
- Dodajte slanutak, origano, sol i papar.
- Pustite da zavrije, neka se kuha oko 15 do 20 minuta.
- Kad je gotovo, maknite s vatre i pospite feta sirom.
- Stavite u pećnicu na pet minuta, na 200 stupnjeva.
- Poslužite uz rižu ili kao prilog mesnim jelima.
Dobar tek!