Recepti 27. veljače 2017.

Raskošna krem juha od cvjetače i slanutka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeno povrće ovoj će divnoj krem juhi dati neke sasvim nove arome...

Početak tjedna najviše se voli s finim, bogatim krem juhama. Isprobajte ovu od pečene cvjetače i slanutka pa se u potpunosti prepustite kremastom uživanju u bogatim okusima. Pečenjem prije kuhanja i usitnjavanja dobit ćete intenzivnije arome, a samim time i raskošniju juhu. Dio povrća koje ste pekli možete sačuvati pa ga tek dodati u tanjur kada je juha već poslužena. 

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 limenka slanutka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 manja krumpira
  • 4 šalice temeljca
  • 200 ml vode
  • 100 ml vrhnja za kuhanje ili 3 žlice kiselog vrhnja
  • Prstohvat crvene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Cvjetaču usitnite na manje komadiće pa je stavite na papir za pečenje, dodajte slanutak i češnjak.
  3. Začinite s tri žlice maslinovog ulja.
  4. Pecite oko pola sata i povremeno pomiješajte.
  5. Izvadite iz pećnice.
  6. U posudi zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte nasjeckani krumpir pa kuhajte oko dvije minute.
  7. Dodajte temeljac i vodu, pojačajte vatru i pustite da zavrije.
  8. Kuhajte dok krumpir ne omekša, a zatim ubacite pečeno povrće.
  9. Juhu pretvorite u pire pomoću štapnog miksera ili blendera.
  10. Vratite na vatru, zagrijte pa na kraju dodajte vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje.
  11. Začinite soli, paprom i dodajte malo crvene paprike.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.