Recepti 21. veljače 2017.

Krumpir i kukuruz vole se u toploj, gustoj juhi

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bijela gusta juha bit će sjajna ideja koja će vam pomoći da na neuobičajen način začinite današnji ručak

Danas isprobajte nešto posve drugačije pa pripremite gustu juhu od krumpira i slatkastog kukuruza. Začinite je dimljenom crvenom paprikom za još bolje arome i poslužite uz ribani sir. Dobro će doći i koja žlica vrhnja i hrskavi croutonsi koje možete pripremiti od kockica starog kruha koji ste tostirali na maslinovom ulju.

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 2 žlice maslaca
  • 3 krumpira
  • 800 ml temeljca
  • 2 šalice smrznutog kukuruza
  • 100 g ribanog sira
  • 200 ml mlijeka 
  • 1 žlica brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 lovorovog lista
  • Prstohvat dimljene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte pa ga pirjajte na maslacu.
  2. Pustite da se zastakli pa dodajte dimljenu papriku.
  3. Ubacite protisnuti režanj češnjaka, krumpir, temeljac, lovorov list pa pustite da zavrije.
  4. Smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta ili dok krumpir ne omekša.
  5. Ubacite kukuruz i kuhajte oko pet minuta.
  6. U toplo mlijeko ubacite žlicu brašna, sol i papar.
  7. Dobro pomiješajte pa ubacite u juhu.
  8. Umiješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.
  9. Pustite da juha postane gušća.
  10. Poslužite je u tanjur dok je još vruća i pospite sirom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.