gastro postao
Gusta juha s krumpirom i kukuruzom sjajna je ideja za brzi ručak. A tek kako grije u ovim hladnim danima...
Danas isprobaj nešto posve drugačije - pripremi gustu juhu od krumpira i slatkastog kukuruza koja je brzo gotova, a odlično grije u ove hladne, pred-zimske dane.
Začini je dimljenom crvenom paprikom za još bolje arome i poslužite uz ribani sir. Dobro će doći i koja žlica vrhnja i hrskavi croutonsi koje možete pripremiti od kockica starog kruha tostiranog na maslinovom ulju.
Brza juha od krumpira i kukuruza
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslaca
- 3 krumpira
- 800 ml temeljca
- 2 šalice smrznutog kukuruza ili kukuruza iz konzerve
- 100 g ribanog sira
- 200 ml mlijeka
- 1 žlica brašna
- 1 režanj češnjaka
- 3 lovorovog lista
- Prstohvat dimljene paprike
- Sol, papar
Priprema:
- Luk nasjeckaj i pirjaj ga na maslacu.
- Pusti da se zastakli pa dodaj dimljenu papriku.
- Ubacite protisnuti režanj češnjaka, krumpir, temeljac, lovorov list pa pustite da zavrije.
- Smanji vatru i kuhaj oko 20 minuta ili dok krumpir ne omekša.
- Ubaci kukuruz i kuhaj oko pet minuta.
- U toplo mlijeko ubaci žlicu brašna, sol i papar.
- Dobro pomiješaj pa dodaj u juhu.
- Umiješaj pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice, pusti da se juha zgusne.
- Juhu posluži dok je još vruća i pospi sirom.