gastro postao
Ako tražiš lagani recept za juhu koja će biti gotova u samo nekoliko minuta - ne moraš tražiti dalje!
Nije bitno jedeš li ju za ručak ili večeru - ova juha od brokule i sira savršena je za hladne dane. Kremasti okus oduševit će tvoje okusne pupoljke, a tijelo će ti biti zahvalno na nutrijentima iz brokule.
Samo četiri sastojka potrebna su ti za napraviti ju, a jedan od njih je i kremasti pileći temeljac. Ispod recepta za juhu nalazi se recept i za njega. Bit će gotov u svega nekoliko minuta, a možeš ga napraviti više i koristiti jedan dan za juhu, drugi dan u umaku po tvojem izboru. Tvoja mašta je granica!
Sastojci za juhu:
- 350 grama svježe brokule
- 700 mL krem pilećeg temeljca
- 240 mL mlijeka (ili više po ukusu)
- 250 grama nasjeckanog cheddar sira
Priprema:
- U loncu skuhaj brokulu i procijedi ju.
- U isti lonac umetni prva tri sastojka - kuhanu brokulu, krem pileći temeljac i mlijeko. Lagano zagrij te kada postane toplo dodaj sir i promiješaj.
- Kuhaj sve dok se sir ne otopi i smjesa ne bude vruća.
- Dodaj još mlijeka ako želiš rjeđu konzistenciju.
Sastojci za krem pileći temeljac:
- 600 mL pilećeg temeljca
- 350 mL mlijeka
- 100 g brašna
- sol, papar, češnjak u granulama po želji
Priprema:
- Pomiješaj pileći temeljac i 125 mL mlijeka u loncu za kuhanje. Stvari na vatru i pričekaj da proključa.
- U međuvremenu, u maloj zdjeli umuti brašno i začine s preostalim mlijekom dok ne nastane glatka, gusta smjesa.
- Kada pileći temeljac proključa, ulij smjesu s brašnom i mlijekom, smanji na laganu vatru i miješaj cijelo vrijeme dok opet ne proključa.
- Nastavi miješajte sve dok smjesa ne postane glatka i gusta, otprilike 5-10 minuta. Smjesa će se još malo zgusnuti za vrijeme hlađenja.