Recepti 26. studenoga 2022.

Samo četiri sastojka za brzu i laganu juhu od brokule

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tražiš lagani recept za juhu koja će biti gotova u samo nekoliko minuta - ne moraš tražiti dalje!

Nije bitno jedeš li ju za ručak ili večeru - ova juha od brokule i sira savršena je za hladne dane. Kremasti okus oduševit će tvoje okusne pupoljke, a tijelo će ti biti zahvalno na nutrijentima iz brokule.

 

Možda vas zanima... Kraljica comfort fooda: Juha od brokule i sira Kolumne

 

Samo četiri sastojka potrebna su ti za napraviti ju, a jedan od njih je i kremasti pileći temeljac. Ispod recepta za juhu nalazi se recept i za njega. Bit će gotov u svega nekoliko minuta, a možeš ga napraviti više i koristiti jedan dan za juhu, drugi dan u umaku po tvojem izboru. Tvoja mašta je granica!

 

Možda vas zanima... Slasni popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira Recepti

 

Sastojci za juhu:

  • 350 grama svježe brokule 
  • 700 mL krem pilećeg temeljca 
  • 240 mL mlijeka (ili više po ukusu)
  • 250 grama nasjeckanog cheddar sira

Priprema:

  1. U loncu skuhaj brokulu i procijedi ju.
  2. U isti lonac umetni prva tri sastojka - kuhanu brokulu, krem pileći temeljac i mlijeko. Lagano zagrij te kada postane toplo dodaj sir i promiješaj. 
  3. Kuhaj sve dok se sir ne otopi i smjesa ne bude vruća. 
  4. Dodaj još mlijeka ako želiš rjeđu konzistenciju.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci za krem pileći temeljac:

  • 600 mL pilećeg temeljca
  • 350 mL mlijeka
  • 100 g brašna
  • sol, papar, češnjak u granulama po želji

 

pileci temeljac Možda vas zanima... Skuhajte savršen pileći temeljac Špajza

 

Priprema:

  1. Pomiješaj pileći temeljac i 125 mL mlijeka u loncu za kuhanje. Stvari na vatru i pričekaj da proključa.
  2. U međuvremenu, u maloj zdjeli umuti brašno i začine s preostalim mlijekom dok ne nastane glatka, gusta smjesa.
  3. Kada pileći temeljac proključa, ulij smjesu s brašnom i mlijekom, smanji na laganu vatru i miješaj cijelo vrijeme dok opet ne proključa. 
  4. Nastavi miješajte sve dok smjesa ne postane glatka i gusta, otprilike 5-10 minuta. Smjesa će se još malo zgusnuti za vrijeme hlađenja.

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:14 27. Studeni 2022.

    Dobra juha