gastro postao
Vrijeme je za hrskave povrtne popečke!
Popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira izvrstan su doručak, gablec i večera. Od navedenih sastojaka možeš pripremiti četiri velika, niskokalorična popečka.
Ostatak možeš ohladiti i spremiti u zamrzivač. Prije serviranja ih stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih i peci ih 20-ak minuta.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 g sitno nasjeckanog poriluka
- 50 g sitno nasjeckanog luka
- 1 češanj češnjaka
- 70 g sitno narezane brokule
- 200 g krumpira narezanog na sitne kockice
- 30 g naribanog cheddar sira
- 4 žlice vode
- Sol
Priprema:
- Povrće sitno nasjeckaj.
- Na tavici zagrij ulje, dodaj poriluk, luk i češnjak i pričekaj nekoliko minuta da omekšaju. Povremeno promiješaj.
- Skuhaj krumpir narezan na sitne kockice u slanoj vodi.
- U tavicu ubaci brokulu, nekoliko žlica vode u kojoj se kuhao krumpir, poklopi i kuhaj još 15 minuta, a na kraju dodaj i krumpir. Povremeno promiješaj.
- Pričekaj da se smjesa malo ohladi, a potom dodaj sir i oblikuj četiri kuglice jednake veličine. Pritisni ih dlanom kako bi formirala popečke.
- Zagrij tavicu i prži ih pet minuta sa svake strane. Posluži toplo!