Recepti 06. ožujka 2021.

Slasni popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni, a ukusni...

U manje od 40 minuta ovaj recept može biti spreman, a odličan je za lagani ručak, večeru ili kao prilog! Posluži ih uz hladni umak od jogurta ili majoneze, same ili uz meso i uživaj u cjelovitom i zdravom obroku!

Također, osim spomenute tri vrste povrća, zamijeniti ih ili nadodati u recept možeš i svoje omiljeno povrće.

 

Možda vas zanima... Hrskavi popečci od krumpira i mladog luka Recepti

 

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 50 g krušnih mrvica
  • 300 g poriluka
  • 400 g mrkve
  • 250 g krumpira
  • prstohvat soli
  • papar i ostali začini po želji
  • ulje ili mast za prženje

Priprema:

  1. Poriluk, mrkvu i krumpir operi, očisti i nareži. Poriluk na kolutiće, mrkvu i krumpir na kockice. Sve dodaj u posudu za kuhanje, napuni ju vodom i pričekaj da zavrije. Neka se povrće kuha 10 do 15 minuta.
  2. Ocijedi povrće i dodaj ga u zdjelu u koju si prethodno stavila brašno i 50 g krušnih mrvica.
  3. Sve dobro promiješaj i oblikuj popečke. Po želji dodaj još brašna ili krušnih mrvica ovisno o konzistenciji dobivena proizvoda.
  4. Dobivene popečke po želji uvaljaj u krušne mrvice kako bi prilikom pečenja dobili što hrskaviji vanjski obrub.
  5. Stavi ih sa strane i kada ih sve napraviš počni ih pržiti na ulju ili masti. S obje strane trebaju dobiti zlatno-žutu boju.
  6. Posluži ih uz sezonsku salatu.

U slast!

 

Možda vas zanima... Ovi popečci od krumpira osvojit će te na prvi griz Recepti Možda vas zanima... Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja Recepti Možda vas zanima... Brzi i ukusni popečci od krumpira i poriluka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.