gastro postao
Jednostavni, a ukusni...
U manje od 40 minuta ovaj recept može biti spreman, a odličan je za lagani ručak, večeru ili kao prilog! Posluži ih uz hladni umak od jogurta ili majoneze, same ili uz meso i uživaj u cjelovitom i zdravom obroku!
Također, osim spomenute tri vrste povrća, zamijeniti ih ili nadodati u recept možeš i svoje omiljeno povrće.
Sastojci:
- 100 g brašna
- 50 g krušnih mrvica
- 300 g poriluka
- 400 g mrkve
- 250 g krumpira
- prstohvat soli
- papar i ostali začini po želji
- ulje ili mast za prženje
Priprema:
- Poriluk, mrkvu i krumpir operi, očisti i nareži. Poriluk na kolutiće, mrkvu i krumpir na kockice. Sve dodaj u posudu za kuhanje, napuni ju vodom i pričekaj da zavrije. Neka se povrće kuha 10 do 15 minuta.
- Ocijedi povrće i dodaj ga u zdjelu u koju si prethodno stavila brašno i 50 g krušnih mrvica.
- Sve dobro promiješaj i oblikuj popečke. Po želji dodaj još brašna ili krušnih mrvica ovisno o konzistenciji dobivena proizvoda.
- Dobivene popečke po želji uvaljaj u krušne mrvice kako bi prilikom pečenja dobili što hrskaviji vanjski obrub.
- Stavi ih sa strane i kada ih sve napraviš počni ih pržiti na ulju ili masti. S obje strane trebaju dobiti zlatno-žutu boju.
- Posluži ih uz sezonsku salatu.
U slast!