Recepti 16. ožujka 2020.

Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi i oni koji ne podnose kelj.

Popečke možeš pripremiti od bilo čega, a posebno ukusna i zdrava varijanta je, dakako, od vrlo zdrave namirnice koju bismo trebali jesti što češće – kelja. Kelj je iznimno zdrava i niskokalorijska namirnica bogata vitaminima A , C i K, kalcijem i ostalim mineralima. Kako je riječ o lisnatom povrću, lako se priprema, ali zbog karakterističnog okusa nema mnogo ljubitelja.

Varivo od kelja i nabujak od kelja samo su neka jela koja se mogu napraviti od ove visokovrijedne namirnice. Ako tražiš zanimljivija jela od kelja, popečci od kelja mogu obogatiti tvoje obroke. Ovo jednostavno i ukusno jelo možeš ponijeti i na posao.

 

Mirisne-kobasice-s-keljom Možda vas zanima... Kelj na tri načina: Vrijeme je za nešto zdravo! Špajza

 

Sastojci:

  • 1000 g kelja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica mješavine suhih začina
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 150 g ementalera
  • 25 g krušnih mrvica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Možda vas zanima... Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom Recepti

 

Priprema:

  1. Kelj očisti i nareži na rezance pa ga kuhaj u kipućoj vodi dok ne omekša, oko 15 minuta.
  2. Ocijedi ga i još ga sitnije nareži. Dodaj mu protisnuti češnjak, sol, papar, jaje, sir i krušne mrvice. Smjesu promiješaj i oblikuj odreske.
  3. Prži ih u vrućem ulju dok ne budu zlatnožuti.
  4. Popečke možeš poslužiti uz umak od jogurta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.