Popečke možeš pripremiti od bilo čega, a posebno ukusna i zdrava varijanta je, dakako, od vrlo zdrave namirnice koju bismo trebali jesti što češće – kelja. Kelj je iznimno zdrava i niskokalorijska namirnica bogata vitaminima A, C i K, kalcijem i ostalim mineralima. Kako je riječ o lisnatom povrću, lako se priprema, ali zbog karakterističnog okusa nema mnogo ljubitelja.
Varivo od kelja i nabujak od kelja samo su neka jela koja se mogu napraviti od ove visokovrijedne namirnice. Ako tražiš zanimljivija jela od kelja, popečci od kelja mogu obogatiti tvoje obroke. Ovo jednostavno i ukusno jelo možeš ponijeti i na posao.
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica mješavine suhih začina po želji
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje
- 150 g ementaler sira
- 25 g krušnih mrvica
- Papar
- Sol
Priprema:
- Kelj očisti i nareži na rezance pa ga kuhaj u kipućoj vodi dok ne omekša, oko 10 do 15 minuta.
- Ocijedi ga i još ga sitnije nareži. Dodaj mu protisnuti češnjak, sol, papar, jaje, sir i krušne mrvice. Smjesu promiješaj i oblikuj odreske.
- Prži ih u vrućem ulju dok ne budu zlatnožuti.
- Popečke posluži uz omiljeni umak.
Dobar tek!