gastro postao
Brze i fine polpete možeš pržiti u ulju ili peći u pećnici, a da bi ručak, gablec ili večera bili još ukusniji, posluži ih u kombinaciji s omiljenom sezonskom salatom.
Ove polpete pripremaju se u rekordnom roku, a istom takvom brzinom i nestaju s tanjura.
Kombinacija krumpira i poriluka jelu će dati bogate okuse, a poslužiš li ih s omiljenom sezonskom salatom ili pak kakvim jednostavnim prilogom, postat će ideja kojoj ćeš se rado vraćati.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 veći poriluk
- 1 režanj češnjaka
- 40 g maslaca
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir skuhaj do pola pa ga naribaj.
- Krumpir pomiješaj s češnjakom i porilukom koji se najprije pirjao na maslacu. Začini, dodaj jaje, krušne mrvice i peršin pa promiješaj.
- Oblikuj polpete i peci na ulju dok ne poprime zlatnu boju. Možeš ih peći i u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!