gastro postao
Ako si pretjerala s količinom pire krumpira, nemoj ga ni slučajno bacati. Napravi hrskave popečke!
Dani nakon Božića nerijetko su obilježeni jedenjem ostataka od blagdanskog ručka. Osim purice, odojka ili pečene piletine, često ostaje i ponešto pire krumpira. Moguće ga je zapeći, napraviti pitu s mljevenim mesom ili hrskave popečke.
Popečci će ti oduzeti najmanje vremena, otprilike deset minuta za pripremu i još 20-ak za pečenje. Posluži ih s kiselim vrhnjem ili domaćim ketchupom. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g pire krumpira
- 50 g naribanog sira
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Pomiješaj sve sastojke, isprobaj pa po želji dodatno začini. Uvijek možeš dodati i malo čilija ili pak češnjaka.
- Oblikuj popečke pa ih posloži po papiru za pečenje. Peci ih otprilike 20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
Pusti da se odstoje desetak minuta prije posluživanja!