gastro postao
Ako si pretjerala s količinom pire krumpira, nemoj ga ni slučajno bacati. Napravi hrskave popečke!
Nedjeljni ručak nam je najdraži u tjednu, ali često nam nakon obilnog objeda ostaje dosta hrane za kasnije. Osim mesa i drugih priloga, često nam ostane i ponešto pire krumpira. Moguće ga je zapeći, napraviti pitu s mljevenim mesom ili hrskave popečke.
Popečci će ti oduzeti najmanje vremena, otprilike deset minuta za pripremu i još 20-ak za pečenje. Posluži ih s kiselim vrhnjem ili domaćim ketchupom. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g pire krumpira
- 50 g naribanog sira
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- Sol
- Papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih.
- Pomiješaj sve sastojke, isprobaj pa po želji dodatno začini. Uvijek možeš dodati i malo čilija ili pak češnjaka.
- Oblikuj popečke pa ih posloži po papiru za pečenje. Peci ih otprilike 20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
Pusti da se odstoje desetak minuta prije posluživanja!