gastro postao
Neodoljivo dobra chorizo kobasica u društvu sa super ukusnim slanutkom upravo je ono što vam treba!
Sve što trebate za ovo slasno jelo tek je nekoliko stvari - slanutak, chorizo kobasice (ili neke po vašem izboru, ali bilo bi dobro da su suhe), jabukovača i malo sjeckanog peršina za posluživanje!
Umjesto slanutka, možete koristiti i kuhani grah - bit će gotovo jednako ukusno!
Ovako pripremljene kobasice poslužite uz malo kuhanog krumpira i sezonsku salatu i uživajte u fantastičnom obroku!
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 500 g chorizo suhe kobasice
- 800 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
- 200 ml goveđeg temeljca
- 400 ml jabukovače
- Šaka sjeckanog peršina
Priprema:
- U tavi zagrijati malo maslinovog ulja; kobasicu narezati na tanje kolutiće pa ju kratko popržiti - da dobije lijepu smeđu boju
- Dodati slanutak pa dobro promiješati i malo ga popržiti s kobasicom pa zaliti temeljcem i jabukovačom
- Smanjiti temperaturu na najmanju i kuhati dok se tekućina ne smanji i ne zgusne (postat će malo ljepljiva od jabukovače)
- Maknuti s vatre pa zaliti s otprilike pola čaše jabukovače ili bijelog suhog vina i sve dobro promiješati te poslužiti toplo
Dobar tek!