gastro postao
Chorizo kobasica daje interesantan ukus ovom jelu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 643
Potrebno vam je
- 3 kom kobasica chorizo
- 400 g penne rigate (pera)
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 72 g sušena rajčica
- 60 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 120 ml vrhnje za kuhanje
- 120 g parmezan
- 5 žlica pesto genovese
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica peršin, list
- 1 prstohvat čili u prahu
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Na zagrijanom maslinovom ulju u tavi sa debelim dnom pirjajte sitno nasjeckani luk oko 15 minuta, dok omekša ali još ne posmeđi.
- Dodajte češnjak, sol, papar, čili, rajčice i kobasice narezane na kolutiće te nastavite kuhati još 10 minuta.
- Zalijte vinom, ubacite pečenu piletinu narezanu na kockice i dodajte vrhnje pa zagrijte do vrenja.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite i sačuvajte pola šalice vode od kuhanja tjestenine.
- Prije serviranja dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja smjesi u tavi.
- Posipite parmezanom i peršinom te promiješajte.
- Servirajte, a na svaki tanjur dodajte po žlicu pesto umaka i još malo parmezana.