Recepti 141 prikaza 16. veljače 2017.

Chana masala - indijsko jelo koje mami osmijehe

Thinkstock
Mješavina začina zamirisat će čitavu kuhinju, a vašem jelu dati nezamislivo dobre arome - za prste polizati!

Isprobajte sjajan miks začina u indijskom jelu sa slanutkom - chani masali. Aromatično nalik na obožavanu curry piletinu, ovo jelo u potpunosti će oduševiti baš svakog tko ga isproba. Voljet će ga vegetarijanci, ali i najveći mesojedi kojima će bogatstvo okusa na savršen način zamijeniti mesne komponente.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i čitava paleta začina. Nemate li neki od začina na popisu u svom kuhinjskom ormariću, svakako ga možete preskočiti ili zamijeniti curry mješavinom začina

Chanu masalu poslužite uz rižu, a odlično će pasati i uz baš sve vrste salate. Pripremite i koju fetu domaćeg kruha kako bi njime mogli pokupiti sve sokove koji ostanu nakon što završite s jelom. Chana masala toliko je dobra!

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice ribanog đumbira
  • 1 žličica čilija ili jedna čili papričica
  • 1 žlica korijandera
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 1 žličica kurkume
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice crvene paprike
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 100 ml vode
  • 2 konzerve slanutka
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat curryja
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno sjeckani luk.
  2. Kada se luk zastakli, dodajte češnjak i đumbir.
  3. Kratko pirjajte pa dodajte začine.
  4. Dobro pomiješajte kako bi sjedinili s lukom, češnjakom i đumbirom.
  5. Dodajte umak od rajčice i drvenom kuhačom dobro ostružite začine koji su se uhvatili za posudu.
  6. Dodajte vodu i slanutak.
  7. Kuhajte oko deset minuta i dodajte limunov sok.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.