Isprobajte sjajan miks začina u indijskom jelu sa slanutkom - chani masali. Aromatično nalik na obožavanu curry piletinu, ovo jelo u potpunosti će oduševiti baš svakog tko ga isproba. Voljet će ga vegetarijanci, ali i najveći mesojedi kojima će bogatstvo okusa na savršen način zamijeniti mesne komponente.
Za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i čitava paleta začina. Nemate li neki od začina na popisu u svom kuhinjskom ormariću, svakako ga možete preskočiti ili zamijeniti curry mješavinom začina.
Chanu masalu poslužite uz rižu, a odlično će pasati i uz baš sve vrste salate. Pripremite i koju fetu domaćeg kruha kako bi njime mogli pokupiti sve sokove koji ostanu nakon što završite s jelom. Chana masala toliko je dobra!
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličice ribanog đumbira
- 1 žličica čilija ili jedna čili papričica
- 1 žlica korijandera
- 2 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica kajenskog papra
- 1 žličica kurkume
- 2 žličice kumina
- 2 žličice crvene paprike
- 200 ml umaka od rajčice
- 100 ml vode
- 2 konzerve slanutka
- 2 žlice limunovog soka
- Prstohvat curryja
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Na tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno sjeckani luk.
- Kada se luk zastakli, dodajte češnjak i đumbir.
- Kratko pirjajte pa dodajte začine.
- Dobro pomiješajte kako bi sjedinili s lukom, češnjakom i đumbirom.
- Dodajte umak od rajčice i drvenom kuhačom dobro ostružite začine koji su se uhvatili za posudu.
- Dodajte vodu i slanutak.
- Kuhajte oko deset minuta i dodajte limunov sok.
Dobar tek!