Recepti 589 prikaza 11. veljače 2017.

Krem juha od piletine i kokosovog mlijeka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li isprobati neke sasvim nove kombinacije nedovoljno korištenih namirnica?

Preporučujemo vam da svakako isprobate krem juhu od piletine i kokosovog mlijeka. Priprema ove juhe nije zahtijevna, ne oduzima mnogo dragocjena vramena, a goste ili ukućane iznenadit ćete daškom egzotike u svom domu

Sastojci:

  • 6 komada mladog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 crvena chilli paprika
  • 175 g kuhane piletine narezane na kockice
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličića mljevene kurkume
  • 300 ml kokosovog mlijeka
  • 900 ml pileće juhe
  • 50 g tankih rezanaca
  • 1/2 narezanog limuna
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1-2 žlice nasjeckanog korijandra
  • vezica svježeg korijandra za ukrašavanje

Priprema:

  1. Očistite mladi luk i takno ga narežite, ogulite čašnjak i sitno ga nasjeckajte. Izrežite vrh chillija, izvadite sjemenke, membrane i sitno ga nasjeckajte.
  2. Piletinu očistite od kožice i kostiju.
  3. Zagrijte veliki wok, dodajte ulje i kad se ugrije stavite mladi luk, češnjak, chilli. Prepržite 2 minute, dok luk ne omekša. Umiješajte kurkumu i pržite minutu.
  4. Izmiješajte kokosovo mlijeko s pilećom juhom, dok ne postane glatko i umiješajte u wok. Dodajte tjesteninu ili rezance, limun narezan na tanke kriške i pustite da zavrije. 
  5. Lagano kuhajte, polupokriveno, 10-12 minuta, dok tjestenina ne omekša. Povremeno miješajte.
  6. Izvadite kriške limuna iz woka i dodajte pileće meso. Začinite po ukusu solju, paprom i lagano kuhajte 2-3 minute. 
  7. Umiješajte nasjeckani korijandar.

Juhu servirajte u zdjelice, ukrasite svježim korijadrom i poslužite.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.