gastro postao
Želite li isprobati neke sasvim nove kombinacije nedovoljno korištenih namirnica?
Preporučujemo vam da svakako isprobate krem juhu od piletine i kokosovog mlijeka. Priprema ove juhe nije zahtijevna, ne oduzima mnogo dragocjena vramena, a goste ili ukućane iznenadit ćete daškom egzotike u svom domu
Sastojci:
- 6 komada mladog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 crvena chilli paprika
- 175 g kuhane piletine narezane na kockice
- 2 žlice ulja
- 1 žličića mljevene kurkume
- 300 ml kokosovog mlijeka
- 900 ml pileće juhe
- 50 g tankih rezanaca
- 1/2 narezanog limuna
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1-2 žlice nasjeckanog korijandra
- vezica svježeg korijandra za ukrašavanje
Priprema:
- Očistite mladi luk i takno ga narežite, ogulite čašnjak i sitno ga nasjeckajte. Izrežite vrh chillija, izvadite sjemenke, membrane i sitno ga nasjeckajte.
- Piletinu očistite od kožice i kostiju.
- Zagrijte veliki wok, dodajte ulje i kad se ugrije stavite mladi luk, češnjak, chilli. Prepržite 2 minute, dok luk ne omekša. Umiješajte kurkumu i pržite minutu.
- Izmiješajte kokosovo mlijeko s pilećom juhom, dok ne postane glatko i umiješajte u wok. Dodajte tjesteninu ili rezance, limun narezan na tanke kriške i pustite da zavrije.
- Lagano kuhajte, polupokriveno, 10-12 minuta, dok tjestenina ne omekša. Povremeno miješajte.
- Izvadite kriške limuna iz woka i dodajte pileće meso. Začinite po ukusu solju, paprom i lagano kuhajte 2-3 minute.
- Umiješajte nasjeckani korijandar.
Juhu servirajte u zdjelice, ukrasite svježim korijadrom i poslužite.