gastro postao
Indijska kuhinja prepuna je divnih kombinacija kada se radi o pripremi juha!
Ako ste u potrazi za zdravom hranom, onda je ova juha prava stvar za vas! Predivna povrtna juha s graškom, cvjetačom, đumbirom, krumpirom i kokosovim mlijekom, trebala bi se naći na svačijem jelovniku.
Izbor povrća ne mora nužno biti ovaj - koristite povrće koje imate kod kuće i napravite juhu prema svom ukusu.
Zdravi đumbir ojačat će vas u borbi protiv prehlada, ali i zagrijati u ove hladne dane. Ovu juhu poslužite toplu, s malo vrhnja ili preprženog kruha.
Potrebno vam je:
- Ulje
- 1 šalica nasjeckanog luka
- Sol
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica sitno sjeckanog korijena svježeg đumbira
- 1 Jalapeño papričica, sitno nasjeckana
- 2 žlice neslanog curryja u prahu
- 1 l povrtnog temeljca
- 400 ml sušene rajčice
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 2 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 2 šalice cvjetače natrgane na cvjetiće
- 200 g graška
- 100 g sjeckanog korijandra
- 100 g sjeckanih indijskih oraščića
Priprema:
- U većem loncu, zagrijati malo ulja pa dodati luk i popržiti ga dok ne omekša - oko 5 minuta; dodati češnjak, đumbir, Jalapeño papričicu, curry i miješati oko pola minute da se sve kratko poprži.
- Dodati temeljac, rajčicu, kokosovo mlijeko, krumpir i cvjetaču i kuhati dok ne zakuha na najjačoj temperaturi; kada zakuha, smanjiti na najmanju temperaturu i kuhati nepokriveno još 15 - 20 minuta, povremeno miješajući; kuhati dok krumpir ne omekša
- Dodati grašak i kuhati još 5 - 6 minuta te umiješati korijandar i oraščiće
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!