Recepti 05. veljače 2018.

Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Sasvim drugačije, vruće i sezonsko varivo od slanutka na divan će način zagrijati zimske dane te vam istovremeno otkriti sasvim novi način pripreme povrtnih variva. Mi smo ga isprobali i odlučili mu se vratiti što prije!

Začini poput kumina i kurkume sjajni su za hladnije dane upravo zbog osjećaja topline koji donose jelima. Ovo jednostavno varivo tako će vas zagrijati na najfiniji mogući način.

 

Možda vas zanima... Fino i jednostavno: Gusti gulaš od slanutka i špinata Špajza

 

Mi smo varivo poslužili uz žlicu kiselog vrhnja, a imate li pri ruci kokosovo mlijeko, dodatak tek jedne žlice gustog dijela kokosovog mlijeka učinit će vaš tanjur još ukusnijim. 

Varivu dodajte omiljeni kruh i uživajte u tanjuru ultimativnog comfort fooda.

 

berislav buncek sa slanutkom teča.jpg Možda vas zanima... Varivo od slanutka s buncekom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 glavica luka
  • 3 mrkve
  • 1 paprika
  • Komadić celera
  • 1 žličica curryja
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 5 žlica pelata
  • Pola žličice kumina
  • Pola žličice kurkume
  • Prstohvat čilija
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Povrće nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Na ulju pirjajte luk, dodajte mrkvu, celer i papriku.
  3. Pustite da povrće omekša.
  4. Dodajte začine, kratko pirjajte, a zatim ubacite pelate i vodu.
  5. Promiješajte i pustite da se kuha sve dok povrće ne omekša.
  6. Zadnjih pet minuta ubacite slanutak.
  7. Varivo probajte, dodajte još začina po želji i poslužite uz kruh.

Dobar tek!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.