Recepti 24. studenoga 2017.

Varivo od slanutka s buncekom

berislav buncek sa slanutkom teča.jpg
1/3
gastro postao gastro.24sata.hr
Napokon možemo i službeno otvoriti sezonu suhog mesa. Savršena zimska namirnica koja pristaje uz variva, grahorice, kiseli kupus, sarme i mnoštvo drugih kombinacija, ponovo je u prvom planu, a za ovogodišnju premijeru na Gastru odabrali smo recept za varivo.

Nakon što je već otkrio tajnu savršene sarme, chef zagrebačkog restorana Bon Appetit Berislav Lacković pripremio je novo idealno zimsko jelo - Varivo od slanutka sa suhim mesom. Uz nekoliko praktičnih savjeta lako ćete savladati pripremu bunceka, a istim uputama možete se voditi i kod pripreme drugih jela sa suhim mesom.

 

Možda vas zanima... Buncek: Najtoplija zimska ljubav... Recenzije

 

"Za dobro varivo sa suhim mesom najbolje je buncek skuhati dan ranije i više puta promijeniti vodu, pogotovo ako je buncek od pršuta, te uvijek ostaviti meso da se hladi u vodi kojoj se kuhalo barem jedan sat'' - savjetuje chef Berislav i napominje kako u vodu u kojoj se kuha suho meso možete staviti list lovora ili grančicu ružmarina, ovisno o vašim afinitetima.

 

buncek Možda vas zanima... Pečeni buncek. Za gladne i sretne ljude... Recepti

 

Varivo će dobiti poseban okus ako ga podlijevate vodom u kojoj je kuhan buncek, ali jako je važno da vodu prije toga probate, kako ne bi bila preslana i time slučajno ne bi uništili varivo. Također, prije podlijevanja, sa žlicom s vrha odstranite mast koja se nataložila tijekom kuhanja mesa. Kako bi vaše varivo bilo savršeno, potrebno je dan prije natopiti slanutak u vodi te ga potom uz jedan lovorov list kuhati u slanoj vodi dok ne omekša.

 

Buncek Možda vas zanima... Hrana za dušu: Buncek s kiselim kupusom Recepti



Kliknite za cijeli recept za Varivo od slanutka s buncekom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.