Nakon što je već otkrio tajnu savršene sarme, chef zagrebačkog restorana Bon Appetit Berislav Lacković pripremio je novo idealno zimsko jelo - Varivo od slanutka sa suhim mesom. Uz nekoliko praktičnih savjeta lako ćete savladati pripremu bunceka, a istim uputama možete se voditi i kod pripreme drugih jela sa suhim mesom.
"Za dobro varivo sa suhim mesom najbolje je buncek skuhati dan ranije i više puta promijeniti vodu, pogotovo ako je buncek od pršuta, te uvijek ostaviti meso da se hladi u vodi kojoj se kuhalo barem jedan sat'' - savjetuje chef Berislav i napominje kako u vodu u kojoj se kuha suho meso možete staviti list lovora ili grančicu ružmarina, ovisno o vašim afinitetima.
Varivo će dobiti poseban okus ako ga podlijevate vodom u kojoj je kuhan buncek, ali jako je važno da vodu prije toga probate, kako ne bi bila preslana i time slučajno ne bi uništili varivo. Također, prije podlijevanja, sa žlicom s vrha odstranite mast koja se nataložila tijekom kuhanja mesa. Kako bi vaše varivo bilo savršeno, potrebno je dan prije natopiti slanutak u vodi te ga potom uz jedan lovorov list kuhati u slanoj vodi dok ne omekša.
Kliknite za cijeli recept za Varivo od slanutka s buncekom.