Recepti 12. listopada 2016.

Hrana za dušu: Buncek s kiselim kupusom

Buncek
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhani buncek odlično se slaže i s raznim varivima

Pečeni buncek savršeno se ljubi s kiselim kupusom i krumpirom. Jelo koje je toliko jednostavno, a najbolje leži u prohladnim danima pripremite za svega sat vremena. Uživajte buncek dok je još topao.

Sastojci:

  • 1kg svinjske koljenice
  • sol, papar
  • 1dcl ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • temeljac
  • 1 žlica brašna
  • 1 dcl bijelog vina
  • 250g kiselog kupusa
  • 1 crveni slatki feferon
  • kim u prahu
  • lovorov list
  • papar u zrnu
  • sol

 

Priprema:

  1. Koljenicu operite i natrljajte solju i paprom. Ostavite neka odstoje barem jedan sat prije pečenja. Očistite luk i češnjak pa ih sitno nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Koljenicu stavite u lim za pečenje i prelijte vrućim uljem. Pecite oko jedan sat. Tijekom pečenja meso okrenite i zalijevajte sokom u kojem se peče, povremeno dolijevajući temeljac.
  2. Na pola pečenja dodajte luk i češnjak. U dubljoj tavi polovicu luka prepržite na ulju i dodajte rezano kiselo zelje. Zalijte s malo vode, dodajte lovorov list, sjeckani feferon, kim i papar u zrnu. Pirjajte uz povremeno dolijevanje vode dok se meso ne ispeče do kraja.
  3. U sok od pečenja umiješajte brašno, kratko prokuhajte, zalijte s vinom. Procijedite umak i njime prelijte pečenu koljenicu. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.