gastro postao
Ugrijte se kremastom tjesteninom s bundevom i uživajte
Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina. Obogatite je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželite.
Potrebno vam je:
- 250 g tjestenine
- 4 i pol šalice vode
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
- šalica pirea od bundeve (oko 220 g)
- šalica kiselog vrhnja
- tvrdi ribani sir
- sol i papar, muškatni oraščić
Za serviranje: ribani sir, bučine sjemenke, ulje, peršin ili svježi začini po želji.
Priprema:
- Uspite tjesteninu u posudu, dolijte vodu, maslinovo ulje, sol i papar te kuhajte na jakoj vatri. Miješajte da se tjestenina ne zalijepi. Kuhajte dok tjestenina ne bude al dente (oko 10 minuta). Maknite tjesteninu s vatre, odlijte malo vode ako je ostalo.
- Dodajte pire od bundeve, vrhnje, parmezan i miješajte da se sve spoji. Kušajte i začinite po želji.