Recepti 18. listopada 2018.

Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ugrijte se kremastom tjesteninom s bundevom i uživajte

Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina. Obogatite je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželite.

 

Možda vas zanima... Kraljica jeseni: Kremasta juha od bundeve Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 250 g tjestenine
  • 4 i pol šalice vode
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • šalica pirea od bundeve (oko 220 g)
  • šalica kiselog vrhnja
  • tvrdi ribani sir
  • sol i papar, muškatni oraščić

Za serviranje: ribani sir, bučine sjemenke, ulje, peršin ili svježi začini po želji.

 

Možda vas zanima... Jesenska pita od jabuka i bundeve Kolumne

 

Priprema:

  1. Uspite tjesteninu u posudu, dolijte vodu, maslinovo ulje, sol i papar te kuhajte na jakoj vatri. Miješajte da se tjestenina ne zalijepi. Kuhajte dok tjestenina ne bude al dente (oko 10 minuta). Maknite tjesteninu s vatre, odlijte malo vode ako je ostalo.
  2. Dodajte pire od bundeve, vrhnje, parmezan i miješajte da se sve spoji. Kušajte i začinite po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.