gastro postao
Za sve vas koji volite piletinu ovo je pravi recept. Može se jesti bar jednom tjedno, pogotovo sad u hladnije dane da se zagrijete.
Pored gulaša, pileći paprikaš najpoznatije je jelo mađarske kuhinje. Ako volite pikantnije kombinacije, uz feferone i ljutu papričicu, ali opet ne prejako da je ipak za svako nepce, onda je ovo ručak za vas!
U ovo jelo možete još dodati grašak koji se vrlo dobro slaže s piletinom i okusom paprike. Kao prilog možete poslužiti bilo što, od riže na luku, krumpira, palente, tjestenine, po vašoj želji. Dodajte još samo sezonsku salatu i gozba može početi.
Potrebno vam je:
- 1 kg piletine (batci, zabatci)
- 2 mrkve
- 100 ml bijelog vina
- 1 lovorov list
- 2 glavice luka
- 100 g korijena celera
- 200 g pelata od rajčica
- 1 crvena paprika
- 2 žlice slatke mljevene paprike
- 4 režnja bijelog luka
- 1 žlica svinjske masti ili biljnog ulja
- kiselo vrhnje
- sol
- papar
Priprema:
- Na masti ili ulju dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinite solju i pirjajte dok ne omekša.
- Sve zajedno pospite brašnom i kratko popržite i podlijte bijelim vinom.
- Dodajte mljevenu crvenu papriku, zatim dodajte meso i još malo začinite solju i paprom.
- Podlijte s toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno pirjajte na laganoj vatri.
- Na pola pirjanja dodajte, na kockice narezanu svježu papriku i pelate.
- Gotov pileći paprikaš poslužite uz žlicu kiselog vrhnja, pire, njoke ili tjesteninu.
Dobar tek!