Piletina, avokado i luk - kombinacija za savršen sendvič

Stockfood
Tri komponente i najbolji ljetni sendvič je gotov. Spojite avokado, piletinu i karamelizirani luk, pa uživajte u sjajnim okusima za doručak, ručak ili večeru.
Vidi originalni članak

Ovaj raskošan sendvič bit će odlična ideja za ručak, ali pripremiti ga možete i za raskošan doručak ili pak večeru. Sve što vam treba jest jedan avokado koji će kombinaciji donijeti svježinu, sočna pečena piletina i fini, slatkasti karamelizirani luk. Upakirajte sve u hrskavi, tostirani kruh, pa navalite na ultimativni ljetni sendvič. 
 

Naučite kako brzo i jednostavno karamelizirati luk

 

Spoju avokada, piletine i luka možete dodati i sezonsko povrće po želji, a s ovom će se kombinacijom okusa najfinije složiti kolutići domaće, svježe rajčice.

 

Gastro blog meet up Arepe sa sporo pečenom piletinom - sendviči za prste polizati

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 avokado
  • limunov sok
  • pileća prsa
  • Kruh
  • 3 velika luka
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 2 žličice balzamičnog octa
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pileća prsa začinite po želji, pa ih ispecite na tavi, na maslinovom ulju.
  2. Na istu tavu dodajte još tri žlice ulja, pustite da se zagrije, pa dodajte luk koji ste nasjeckali na kolutiće.
  3. Pirjajte ga na ulju, na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje. 
  4. Kada luk omekša i poprimi boju, dodajte mu šećer i balzamični ocat. Pirjajte još desetak minuta povremeno miješajući.
  5. Avokado pomoću vilice pretvorite u pastu, dodajte mu limun, sol, papar, malo čilija i druge začine po želji.
  6. Namaz od avokada namažite na tostirani kruh, zatim dodajte piletinu i na vrh karamelizirani luk.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr