Tri komponente i najbolji ljetni sendvič je gotov. Spojite avokado, piletinu i karamelizirani luk, pa uživajte u sjajnim okusima za doručak, ručak ili večeru.
Ovaj raskošan sendvič bit će odlična ideja za ručak, ali pripremiti ga možete i za raskošan doručak ili pak večeru. Sve što vam treba jest jedan avokado koji će kombinaciji donijeti svježinu, sočna pečena piletina i fini, slatkasti karamelizirani luk. Upakirajte sve u hrskavi, tostirani kruh, pa navalite na ultimativni ljetni sendvič.
Spoju avokada, piletine i luka možete dodati i sezonsko povrće po želji, a s ovom će se kombinacijom okusa najfinije složiti kolutići domaće, svježe rajčice.
Potrebno vam je:
- 1 avokado
- limunov sok
- pileća prsa
- Kruh
- 3 velika luka
- 2 žličice smeđeg šećera
- 2 žličice balzamičnog octa
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Pileća prsa začinite po želji, pa ih ispecite na tavi, na maslinovom ulju.
- Na istu tavu dodajte još tri žlice ulja, pustite da se zagrije, pa dodajte luk koji ste nasjeckali na kolutiće.
- Pirjajte ga na ulju, na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
- Kada luk omekša i poprimi boju, dodajte mu šećer i balzamični ocat. Pirjajte još desetak minuta povremeno miješajući.
- Avokado pomoću vilice pretvorite u pastu, dodajte mu limun, sol, papar, malo čilija i druge začine po želji.
- Namaz od avokada namažite na tostirani kruh, zatim dodajte piletinu i na vrh karamelizirani luk.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!