Kasandra je kombinirala venezuelanske arepe s pulled piletinom po receptu Anthonyja Bourdaina i opet, baš kao i na prvom meet up-u noninom kanavacom, oduševila sve prisutne.
Iako je posla s ovim jelom imala preko glave, na kraju je i sama uživala u pripremljenom, a evo i što je na blogu Forking Croatia sama napisala:
"Na našem ste blogu mogli čitati o mom oduševljenju venezuelanskim arepama koje sam prvi put probala u genijalnoj areperi obitelji Luque, a za naš blog ih je i spremala draga prijateljica Lucia. Od tog dana, kad sam naučila kako se arepe spremaju, Zvonimir i ja često u njima uživamo doma pa sam ih htjela i na ovom druženju približiti ljudima koji za njih možda još ne znaju.
Pečeno pile sam pretvorila u pulled chicken i dodala sam još maslaca da bi imali i umaka od pečenja uz meso. Narezala sam brie, sir koji obožavam u arepama te malo gaude jer - nikad dosta sira. Umak sam pripremila od jogurta, vlasca i začina.
Ideja je bila da radim mini arepe no kad sam vidjela kojim tempom to ide, odlučila sam ipak napraviti midi arepe da ne trošim previše vremena u kuhinji dok se vani spremaju kokteli.
Arepe se inače pune u džepiće koji se u njima naprave. Pošto još nisam dovoljno vješta s tim dijelom, ja sam naše midi arepe rezala više nalik običnim sendvičima i punila ih redom: brie, piletina, gauda, i malo umaka.
U toj brzini, moram priznati da nisam previše pažnje obraćala na vizualni dio, najbitnije mi je bilo da su fine, a bila sam sigurna da to neće biti problem. Divno začinjena piletina je savršeno odgovarala sa sirom i da, mislim da su svi prisutni bili zadovoljni."
Kasandra, mislimo da si u pravu!
U nastavku potražite recept, a dok grickate arepe, pogledajte kako nam je bilo na drugom blogerskom gastro meet up-u u videu.
Za tri komada arepa potrebno vam je:
- 160 grama brašna za arepe
- 350 ml vode
- malo soli
- cijelo pile
- začini
- maslac
- limun
Postupak pripreme:
- U vodi otopite sol i pomalo sipate brašno i rukama mrvite grudice.
- Ostavite smjesu desetak minuta da se brašno napuhne. Od smjese radite kugle i spljoštite ih u manje lepinje te pecite na ploči roštilja ili u tavi uz dodatak malo ulja.
- U gotovim arepama se rade džepići u koje prvo mažete malo maslaca i onda dodajete meso i sir te umake. Dodatke si sami slažete kako vam odgovara.
- Piletinu sam radila po receptu Anthonyja Bourdaina. Cijelo pile sam nasolila i popaprila izvana i iznutra. Maslac sam nagurala između kože na prsima te malo u unutrašnjost pileta.
- Također, pile sam napunila svježim bosiljkom, majčinom dušicom i dva lista lovora.
- Pekla sam ga prvo 15 minuta na 200 stupnjeva, a zatim sam smanjila na 170 i pekla dok se piletina nije savršeno odvajala od kostiju.
- Odvojila sam meso od kostiju skroz i trgala ga vilicama na sitne komadiće te dodala još malo maslaca u trgane komade piletine i sve pomiješala.
- Arepe sam punila sirom, prvo brie sir, onda piletina (nisam dodavala ekstra maslaca jer je već u piletini bilo dosta) i zatim gauda te dodala malo umaka od vrhnja, jogurta i vlasca začinjenog soli i paprom.
Dobar tek!