Piletina punjena sirom pun je pogodak za slasni ručak

Stockfood
Jednostavna pileća prsa napunite aromatičnom smjesom od sira, pa ih ispecite dok ne postanu hrskava i pretvore se u najslasniji ručak koji možete zamisliti.
Vidi originalni članak

Kombinacija sireva poput fete i krem sira donijet će kremastu teksturu, a začini poput origana, bosiljka i majčine dušice zaokružiti priču na najslasniji način. Na kraju paketiće piletine jednostavno upakirajte u jaja i krušne mrvice, pa ispecite dok meso ne postane slasno i hrskavo.

 

kako i što Skupili smo sve tehnike pohanja na jednom mjestu

 

Poslužite uz jednostavnu rižu, heljdu ili drugi prilog po želji, no svakako se vodite bogatim okusima mesa kojima nisu potrebni složeni prilozi.

 

za ručak Genijalan recept za pohanu piletinu - bez pohanja

 

 


Potrebno vam je:

  • 180 g feta sira
  • 120 g krem sira
  • 100 g čili papričica
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 žličica bosiljka
  • 800 g piletine
  • 3 jaja
  • 250 g krušnih mrvica
  • Ulje

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte fetu, kremasti sir, sitno nasjeckane papričice i miješane začine. 
  2. U drugu posudu stavite krušne mrvice.
  3. Pažljivo zarežite prsa kako biste unutra mogli staviti malo nadjeva od sira. 
  4. Umočite meso u lagano istučena jaja pa uvaljajte u krušne mrvice.
  5. Piletinu pecite u ulju ili u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr