gastro postao
Jednostavna pileća prsa napunite aromatičnom smjesom od sira, pa ih ispecite dok ne postanu hrskava i pretvore se u najslasniji ručak koji možete zamisliti.
Kombinacija sireva poput fete i krem sira donijet će kremastu teksturu, a začini poput origana, bosiljka i majčine dušice zaokružiti priču na najslasniji način. Na kraju paketiće piletine jednostavno upakirajte u jaja i krušne mrvice, pa ispecite dok meso ne postane slasno i hrskavo.
Poslužite uz jednostavnu rižu, heljdu ili drugi prilog po želji, no svakako se vodite bogatim okusima mesa kojima nisu potrebni složeni prilozi.
Potrebno vam je:
- 180 g feta sira
- 120 g krem sira
- 100 g čili papričica
- 1 žličica origana
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žličica bosiljka
- 800 g piletine
- 3 jaja
- 250 g krušnih mrvica
- Ulje
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte fetu, kremasti sir, sitno nasjeckane papričice i miješane začine.
- U drugu posudu stavite krušne mrvice.
- Pažljivo zarežite prsa kako biste unutra mogli staviti malo nadjeva od sira.
- Umočite meso u lagano istučena jaja pa uvaljajte u krušne mrvice.
- Piletinu pecite u ulju ili u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!