gastro postao
Možda zvuči nevjerojatno, ali sočnu pohanu piletinu možete jednostavno postići pečenjem u pećnici
Nakon što isprobaš ovaj recept, zaboravit ćeš na mučno pranje štednjaka nakon pohanja mesa, a ujedno se i zaljubiti u hrskavu piletinu iz pećnice. Genijalna metoda pohanja u pećnici uključuje svega pet sastojaka i gotovo nikakav poseban trud što se ne bi reklo i za klasično pohanje.
Najvažniji dio pripreme je držanje piletine u slanoj hladnoj vodi na nekoliko sati. Da, posoliš vodu i dodaš led kako bi se što dulje zadržala hladnoća. Hladna slana kupka vašem mesu pomaže da ostane fino sočna prilikom pohanja u pećnici.
Pohana piletina iz pećnice
Sastojci:
- 3 žlice soli
- 8 komada pilećih krilca, batka ili zabatka (ne preporučujemo pileća prsa)
- 2 žlice maslaca
- pola šalice oštrog brašna
- crni papar
Postupak:
- Meso ujutro namoči u šalicu, dvije mlake vode sa soli kojoj ćeš dodati i led. Promiješaj sve i ostavi u hladnjaku do navečer.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadi piletinu iz slaamure i posuši papirnatim ručnicima. Namasti pleh maslacem, a piletinu uvaljaj u brašno. Obavezno protresi svaki komad i stavi ga na pleh.
- Kožicu okreni prema dolje i peci dok ne uhvati smeđu boju - oko 40 minuta. Ne okreći prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu pecit oko 20 minuta i posluži posuto svježim paprom.
Još malo o pohanju...