Recepti 36452 prikaza 01. lipnja 2018.

Genijalan recept za pohanu piletinu - bez pohanja

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Možda zvuči nevjerojatno, ali sočnu pohanu piletinu možete jednostavno postići pečenjem u pećnici

Nakon što isprobate ovaj recept, zaboravit ćete na mučno pranje štednjaka nakon pohanja mesa, a ujedno se i zaljubiti u hrskavu piletinu iz pećnice. Genijalna metoda pohanja u pećnici uključuje svega pet sastojaka i gotovo nikakav poseban trud što se ne bi reklo i za klasično pohanje. Najvažniji dio pripreme odmaranje je piletine u slanoj hladnoj vodi na nekoliko sati. Da dobro ste čuli, posolite vodu i dodajte led kako bi bili sto posto uvjereni da će duže zadržati hladnoću. Hladna pileća kupka vašem mesu pomaže da ostane fino sočna prilikom pohanja u pećnici.

 

Možda vas zanima... Fenomenalno: Otkrivamo tajnu najfinijeg pohanja Špajza

 

Možda vas zanima... Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice soli
  • 8 komada pilećih krilca, batka ili zabatka (ne preporučujemo pileća prsa)
  • 2 žlice maslaca
  • pola šalice oštrog brašna (ili koje preferirate)
  • crni papar

 

Priprema:

  1. Meso ujutro pomočite u šalicu mlake vode sa soli kojoj ćete dodati leda. Promiješajte sve i ostavite u hladnjaku do navečer.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadite piletinu i posušite papirnatim ručnicima. Namastite pleh s maslacem, a piletinu uvaljajte u brašno. Obavezno protresite svaki komad i stavite na pleh.
  3. Kožicu okrenite prema dolje i pecite dok ne uhvati smeđu boju oko 40 minuta. Ne okrečite prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu pecite oko 20 minuta i poslužite posuto svježim paprom.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • 1g8r1g2a 16:07 01. Lipanj 2018.

    A što ? to se radi bez jaja ?