Recepti 09. rujna 2023.

Genijalan recept za pohanu piletinu - bez pohanja

Pohana piletina
PIletina pohana u pećnici foto: Valeria Boltneva/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Možda zvuči nevjerojatno, ali sočnu pohanu piletinu možete jednostavno postići pečenjem u pećnici

Nakon što isprobaš ovaj recept, zaboravit ćeš na mučno pranje štednjaka nakon pohanja mesa, a ujedno se i zaljubiti u hrskavu piletinu iz pećnice. Genijalna metoda pohanja u pećnici uključuje svega pet sastojaka i gotovo nikakav poseban trud što se ne bi reklo i za klasično pohanje.

Najvažniji dio pripreme je držanje piletine u slanoj hladnoj vodi na nekoliko sati. Da, posoliš vodu i dodaš led kako bi se što dulje zadržala hladnoća. Hladna slana kupka vašem mesu pomaže da ostane fino sočna prilikom pohanja u pećnici.

 

Pohana piletina Možda vas zanima... Nove ideje: Za nijansu bolje pileće pohano meso! Špajza

 

 | Author: Pohana piletina i prženi krumpirići

 

Pohana piletina iz pećnice

Sastojci:

  • 3 žlice soli
  • 8 komada pilećih krilca, batka ili zabatka (ne preporučujemo pileća prsa)
  • 2 žlice maslaca
  • pola šalice oštrog brašna 
  • crni papar

Postupak:

  1. Meso ujutro namoči u šalicu, dvije mlake vode sa soli kojoj ćeš dodati i led. Promiješaj sve i ostavi u hladnjaku do navečer.
  2. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadi piletinu iz slaamure i posuši papirnatim ručnicima. Namasti pleh maslacem, a piletinu uvaljaj u brašno. Obavezno protresi svaki komad i stavi ga na pleh.
  3. Kožicu okreni prema dolje i peci dok ne uhvati smeđu boju - oko 40 minuta. Ne okreći prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu pecit oko 20 minuta i posluži posuto svježim paprom.

 | Author: Peter Pham/Unsplash Pohana piletina iz pećnice s dodatkom limete i korijandera. I ti se poigraj omiljenom kombinacijom začina foto: Peter Pham/Unsplash

Još malo o pohanju...

 

Možda vas zanima... Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike Kolumne Pohanci Možda vas zanima... Tajna najfinijeg pohanja krije se u... Recepti Možda vas zanima... Hrskava i sočna: Aromatična pohana svinjetina Recepti Možda vas zanima... Ručak za 10: Pohana pureća prsa iz pećnice Recepti