Recepti 25. studenoga 2022.

Ručak za 10: Pohana pureća prsa iz pećnice

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada ste zadnji put uživali u sočnoj puretini? Ako se ne možeš ni pristjetiti, već danas pripremi pohana pureća prsa iz pećnice.

Ako u zamrzivaču imaš pureća prsa, obloži ih krušnim mrvicama i parmezanom i zapeci u pećnici. Odlično će pristajati uz pire od krumpira ili batata, glazirane prokulice ili salatu sa sezonskim povrćem.

Naravno, dobri stari prženi krumpirići i domaći ketchup također nisu loša ideja.

 

Možda vas zanima... Tko je ne bi volio: Savršeno hrskava pohana piletina Recepti

 

Sastojci:

  • 800 g purećih prsa (četiri odreska)
  • 100 g brašna
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 2 jaja
  • 1 žlica vode
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol i papar. Po želji dodaj i chili flakes ili mediteransku mješavinu začina. U drugoj posudi pomiješaj krušne mrvice i parmezan, a u trećoj jaje umuti sa žlicom vode.
  3. Najprije meso umoči u jaje, zatim u brašno, ponovno u jaje pa u krušne mrvice.  
  4. Zagrij maslac i ulje na tavici i peci puretinu tri do četiri minute sa svake strane.  Prebaci u lim obložen papirom i peci u pećnici još desetak minuta.

Pusti da pohani odresci odstoje pet minuta prije serviranja.

 

pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina Možda vas zanima... Omiljeni ručak - aromatična pohana svinjetina Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.