gastro postao
Kada ste zadnji put uživali u sočnoj puretini? Ako se ne možeš ni pristjetiti, već danas pripremi pohana pureća prsa iz pećnice.
Ako u zamrzivaču imaš pureća prsa, obloži ih krušnim mrvicama i parmezanom i zapeci u pećnici. Odlično će pristajati uz pire od krumpira ili batata, glazirane prokulice ili salatu sa sezonskim povrćem.
Naravno, dobri stari prženi krumpirići i domaći ketchup također nisu loša ideja.
Sastojci:
- 800 g purećih prsa (četiri odreska)
- 100 g brašna
- ½ žličice soli
- ½ žličice papra
- 2 jaja
- 1 žlica vode
- 100 g krušnih mrvica
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
- U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol i papar. Po želji dodaj i chili flakes ili mediteransku mješavinu začina. U drugoj posudi pomiješaj krušne mrvice i parmezan, a u trećoj jaje umuti sa žlicom vode.
- Najprije meso umoči u jaje, zatim u brašno, ponovno u jaje pa u krušne mrvice.
- Zagrij maslac i ulje na tavici i peci puretinu tri do četiri minute sa svake strane. Prebaci u lim obložen papirom i peci u pećnici još desetak minuta.
Pusti da pohani odresci odstoje pet minuta prije serviranja.