Recepti 25. studenoga 2022.

Ručak za 10: Pohana pureća prsa iz pećnice

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada ste zadnji put uživali u sočnoj puretini? Ako se ne možeš ni pristjetiti, već danas pripremi pohana pureća prsa iz pećnice.

Ako u zamrzivaču imaš pureća prsa, obloži ih krušnim mrvicama i parmezanom i zapeci u pećnici. Odlično će pristajati uz pire od krumpira ili batata, glazirane prokulice ili salatu sa sezonskim povrćem.

Naravno, dobri stari prženi krumpirići i domaći ketchup također nisu loša ideja.

 

Možda vas zanima... Tko je ne bi volio: Savršeno hrskava pohana piletina Recepti

 

Sastojci:

  • 800 g purećih prsa (četiri odreska)
  • 100 g brašna
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 2 jaja
  • 1 žlica vode
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol i papar. Po želji dodaj i chili flakes ili mediteransku mješavinu začina. U drugoj posudi pomiješaj krušne mrvice i parmezan, a u trećoj jaje umuti sa žlicom vode.
  3. Najprije meso umoči u jaje, zatim u brašno, ponovno u jaje pa u krušne mrvice.  
  4. Zagrij maslac i ulje na tavici i peci puretinu tri do četiri minute sa svake strane.  Prebaci u lim obložen papirom i peci u pećnici još desetak minuta.

Pusti da pohani odresci odstoje pet minuta prije serviranja.

 

pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina Možda vas zanima... IDEJA ZA RUČAK Aromatična pohana svinjetina Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.