Ah, pohana piletina... Tako jednostavna, a tako ukusna!
Svi mi volimo pohanu piletinu, a još kada je začinjena mirisnim peršinom i limunovom koricom, jednostavno ćeš je obožavati!
Ovako pripremljenu piletinu posluži s pire krumpirom, sezonskom salatom i uživaj u slasnom obroku. Svakako serviraj toplo!
Sastojci:
- 50 g glatkog brašna
- 100 g krušnih mrvica
- 1 limun
- Šaka sjeckanog peršina
- 1 jaje
- 4 fileta pilećih prsa
- Ulje
Priprema:
- Pomiješati brašno i krušne mrvice s pola sjeckanog peršina i naribanom koricom od limuna; u drugoj posudi razmutiti jaje i posoliti ga i popapriti.
- Pileća prsa uvaljati u smjesu s mrvicama pa u jaje i potom opet u mrvice.
- Na zagrijanom ulju, pohati na laganoj temperaturi panirana prsa dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obje strane.
- Poslužiti toplo i posipati preostalim sjeckanim peršinom!
Dobar tek!