Uvaljajte je u omiljene grickalice, dodajte joj začine po želji, a u igru možete ubaciti čak i čvarke. Inspirirajte se našim receptima i, osim u krušne i panko mrvice ili cornflakes, meso obucite u sasvim novo ruho.
Jednostavan trik koji uvijek pali jest dodatak ribanog parmezana u krušne mrvice. Oduzet će vam svega nekoliko sekundi, a vaši će hrskavi zalogaji poprimiti bolje, raskošnije okuse.
Ako još niste, svakako isprobajte i pohanje u pećnici. U nastavku pronađite recept za nešto drugačije pohanje koje uključuje tostiranje krušnih mrvica, a zatim i nekoliko žlica majoneze. Iako se možda čini pomalo neobičnim spojem, vjerujte, mekšu i ukusniju piletinu iz pećnice još niste isprobali.
Začini su uvijek odlična ideja kada su u pitanju mješavine za pohanje. Krušnim mrvicama dodajte čili, češnjak u granulama i sitno sjeckani peršin, dodajte sol i papar pa sve zajedno ubacite u vruće ulje ili pećnicu. Želite li piletinu pretvoriti u istočnjačku deliciju, odličan odabir bit će dodatak kumina, curryja i kurkume, a za mediteranske okuse u smjesu za pohanje dodajte bosiljak, origano, češnjak u granulama i peršin.
Sjemenke će piletinu učiniti hrskavijom i zasitnijom, a poslužite li je uz kakav zdravi umak na bazi grčkog jogurta, uz guacamole ili humus, pohana piletina poprimit će posve novo značenje. Ne vjerujete? Isprobajte recept naše kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup i razuvjerite se.
Na kraju, umjesto u krušne mrvice, piletinu uvaljajte u usitnjene perece. Specifičan okus omiljenih grickalica od piletine će stvoriti idealnu poslasticu za tulume. Osim u perece, piletinu možete uvaljati i u usitnjeni čips, smoki od sira ili pak čvarke.
Dobar tek!