gastro postao
Meso aromatizirajte jednostavnim dodacima, pa uživajte u još boljim pohanim odrescima...
Dosadi li vam klasično pohanje mesa, začinite ga dodacima poput čilija, peršina i češnjaka u granulama. Pomiješajte sve zajedno s krušnim mrvicama, pa u dobivenu mješavinu uvaljajte meso.
Na ovaj način, meso će dobiti sjajne nove arome te će se ujedno odlično složiti uz svaki jednostavniji prilog. Birajte između riže, pire krumpira ili kus kusa, dodajte povrće po želji, pa navalite na slasno pohano meso.
U slast!
Potrebno vam je:
- 500 g piletine ili drugog mesa po izboru
- 2 šalice krušnih mrvica
- 2 šalice brašna
- 2 jaja
- Prstohvat čilija u prahu ili pahuljicama
- 2 žlice peršina
- Prstohvat češnjaka u granulama
- sol
- svježe mljeveni papar
- Ulje
Priprema:
- Svaki komad mesa prepolovite tako da dobijete četiri odreska.
- Istucite meso i ostavite ga sa strane.
- Pomiješajte mrvice, čili, peršin i češnjak.
- U drugom tanjuru pomiješajte papar, sol i brašno.
- U maloj posudi istucite jaja.
- Ugrijte ulje u tavi.
- Uvaljajte meso u smjesu s brašnom, pa u jaja, a zatim u smjesu s mrvicama.
- Pržite na ugrijanom ulju od tri do pet minuta pa okrenite i pržite još dvije minute.
Dobar tek!