Recepti 16. siječnja 2018.

Peršin, češnjak i čili za još finije pohano meso

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meso aromatizirajte jednostavnim dodacima, pa uživajte u još boljim pohanim odrescima...

Dosadi li vam klasično pohanje mesa, začinite ga dodacima poput čilija, peršina i češnjaka u granulama. Pomiješajte sve zajedno s krušnim mrvicama, pa u dobivenu mješavinu uvaljajte meso.

 

Možda vas zanima... Fenomenalno: Otkrivamo tajnu najfinijeg pohanja Špajza

 

Na ovaj način, meso će dobiti sjajne nove arome te će se ujedno odlično složiti uz svaki jednostavniji prilog. Birajte između riže, pire krumpira ili kus kusa, dodajte povrće po želji, pa navalite na slasno pohano meso.

U slast!

 

Možda vas zanima... Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine ili drugog mesa po izboru
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 2 šalice brašna
  • 2 jaja
  • Prstohvat čilija u prahu ili pahuljicama
  • 2 žlice peršina
  • Prstohvat češnjaka u granulama
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • Ulje

Priprema:

  1. Svaki komad mesa prepolovite tako da dobijete četiri odreska.
  2. Istucite meso i ostavite ga sa strane.
  3. Pomiješajte mrvice, čili, peršin i češnjak.
  4. U drugom tanjuru pomiješajte papar, sol i brašno.
  5. U maloj posudi istucite jaja.
  6. Ugrijte ulje u tavi.
  7. Uvaljajte meso u smjesu s brašnom, pa u jaja, a zatim u smjesu s mrvicama.
  8. Pržite na ugrijanom ulju od tri do pet minuta pa okrenite i pržite još dvije minute.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.