gastro postao
Genijalna ideja za raskošan, a jednostavan ručak bit će pohana svinjetina s finom, toplom i posve drugačijom krumpir salatom.
Želite li uživati u jednostavnom, ali upravo savršenom spoju okusa, ovaj ručak bit će idealna ideja. Pripremite ga za vikend uživanja, pa kombinaciji dodajte omiljenu čašu vina.
Krumpir salata s mahunama i pirjanim lukom bit će sjajna zamjena za klasičnu, hladnu varijantu krumpir salate, a hrskavi pohanci idealno će zaokružiti čitavu kombinaciju.
Potrebno vam je:
- 600 g krumpira
- 200 g žutih mahuna
- 125 ml maslinovog ulja
- 1 luk
- 80 ml vinskog octa
- 1 žlica senfa
- 2 žlice peršina
- 600 g svinjetine
- 100 g parmezana
- 100 g krušnih mrvica
- 2 žličice kadulje
- 4 jaja
- 125 ml mlijeka
- 150 g bijelog brašna
- 40 g maslaca
- limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Prvo napravite salatu. Krumpire kuhajte u velikom loncu 15-ak minuta.
- Nakon toga dodajte mahune i kuhajte još tri minute.
- Ocijedite i ohladite.
- U međuvremenu ugrijte 60 ml ulja u tavi na umjerenoj vatri pa dodajte nasjeckan luk i pržite ga osam minuta dok ne omekša.
- Ulijte ocat te pričekajte da zavrije pa dodajte 60 ml vode i senf.
- Sve dobro promiješajte.
- Začinite solju i paprom.
- Narežite krumpire na ploške, a mahune na manje komade.
- Pomiješajte to s umakom od octa i dodajte peršin.
- Prepržite svinjske odreske horizontalno pa ih istucite.
- Pomiješajte parmezan, mrvice i kadulju.
- Istucite jaja i mlijeko u drugoj posudi, a brašno uspite u treću te ga začinite.
- Uvaljajte meso u brašno, umočite u jaja pa u mrvice.
- Ugrijte ostatak ulja i maslac na umjerenoj vatri.
- Meso ispecite do željene jačine. Poslužite meso sa salatom od krumpira i limunom.
Dobar tek!