Recepti 1828 prikaza 25. lipnja 2017.

Svinjetina i tjestenina ljube se u egzotičnom spoju okusa

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaželite li se posve drugačijeg ručka, okrenite se pripremi svinjetine s tjesteninom. Iako kombinacija zvuči poprilično neobično, bogati okusi i teksture iznenadit će vas na najslasniji mogući način.

Kada vam dosade klasične kombinacije mesa u umaku uz pire krumpir ili rižu, prebacite se na nešto posve neočekivano - pečeni lungić sa sitnom tjesteninom. Spoju dodajte i pečene cherry rajčice, malo limuna, puno začinskog bilja pa sve zajedno poslužite uz sočne tikvice iz pećnice. Vjerujte, aroma u ovom jelu neće vam nedostajati.

 

Možda vas zanima... Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima Špajza

 

U ljetnim mjesecima ovo jelo možete pripremiti i na grillu. Na taj način pripremljeno jelo, osim bogatih okusa koje daju same namirnice, dobit će i fini dimljeni okus kojem je za vrijeme vrućih dana tako teško odoljeti.

 

Možda vas zanima... Gozba za ručak: Svinjetina s pestom od kelja i oraha Recepti

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 veći komad lungića
  • 2 tikvice
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 limun
  • Prstohvat kumina
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 1 šalica sitne tjestenine orzo
  • 5 komada cherry rajčica
  • Svježi peršin
  • Sol

Priprema:

  1. Lungić prerežite po sredini pa ga rastvorite.
  2. Lagano ga istucite i stavite ga u veću posudu.
  3. Tikvice operite i narežite na veže komade.
  4. Ubacite ih u posudu s mesom.
  5. Začinite maslinovim uljem, limunovom koricom, kuminom, soli i kajenskim paprom.
  6. Pomiješajte pa pustite da stoji oko 10 minuta.
  7. Vodu zagrijte do vrenja, dodajte orzo pa ga kuhajte prema uputama na omotu.
  8. Kada je tjestenina gotova, ocijedite je i ostavite malo vode od kuhanja.
  9. Na tavi otopite malo maslaca, dodajte polovice cherry rajčica i pirjajte dok ne puste sok.
  10. Dodajte tjesteninu, sok pola limuna, peršin i sol pa dobro pomiješajte.
  11. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  12. Meso i tikvice pecite oko pola sata do 40 minuta dok meso ne omekša.
  13. Izvadite iz pećnice, odmorite meso pa režite na komade i poslužite uz pečenu tikvicu i tjesteninu.

 

Možda vas zanima... Aromatična pohana svinjetina za prste polizati Recepti

 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.