gastro postao
Za manje od pola sata pripremite slasne zalogajčiće od piletine i hrskavih pereca.
Ako trebate brzi ručak, grickalicu za filmski maraton ili predjelo za kućne zabave, poslužite hrskava pileća prsa. Odlično pristaju uz umak od senfa i meda, kombinacije s čilijem i kremasti dip od sira.
Možete ih pripremiti unaprijed, ohlađene rasporediti u plastične vrećice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri mjeseca. Zamrznute ih prebacite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.
Sastojci:
- 700 g pilećih prsa
- 70 g brašna
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- 2 velika jaja
- 1-2 šalice pereca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
- Pileća prsa narežite na male komadiće veličine 3 – 4 cm.
- Pomiješajte brašno, sol i papar u jednoj posudici. U drugoj umutite jaje, a u treću ubacite razmrvljene perece.
- Piletinu najprije umočite u brašno, potom u jaja pa u perece.
- Pecite 8 minuta, a potom svaki komadić okrenite i pecite još 6 – 8 minuta. Bit će hrskavi i zlatni.
Dobar tek!