gastro postao
Tek 20 minuta bit će vam potrebno za pripremu i kuhanje jela, a ostatak vremena iskoristite za kakav maštoviti prilog. Preporučujemo, naravno, aromatiziranu rižu.
Pileća prsa jednostavan su komad mesa za pripremu, a kada im dodate i teriyaki umak smućkan u dvije minute, cijela stvar postaje još malo brža, pa i jednostavnija.
Dok se piletina krčka, pripremite prilog po želji. Uz teriyaki piletinu odlično će se složiti aromatizirana riža kojoj ste dodali jasmin ili prstohvat kurkume, ali i povrće poput cvjetače i brokule pripremljeno na pari.
Potrebno vam je:
- 5 žlica soja sosa
- 2 žlice vode
- 2 žlice rižinog octa
- 2 žlice meda
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica sitno sjeckanog đumbira
- 2 režnja češnjaka
- 700 g pilećih prsa
- Sezam
- Sol
Postupak pripreme:
- U manjoj posudici pomiješajte soja sos, vodu, rižin ocat, med, kukuruzni škrob, đumbir i češnjak. Pustite da se sastojci povežu.
- Piletinu nasjeckajte na manje kockice i začinite je soli.
- Wok zagrijte na najjače, dodajte ulje i zapržite piletinu sa svih strana. Pecite je oko 7 minuta.
- Umak dobro promiješajte, pa ga dodajte piletini i kuhajte na manjoj vatri još oko pet minuta.
- Dodajte sezam, a pospati možete i sitno sjeckanim mladim lukom.
Dobar tek!