Recepti 03. siječnja 2019.

Teriyaki piletina - najbrži i najfiniji put do Japana

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tek 20 minuta bit će vam potrebno za pripremu i kuhanje jela, a ostatak vremena iskoristite za kakav maštoviti prilog. Preporučujemo, naravno, aromatiziranu rižu.

Pileća prsa jednostavan su komad mesa za pripremu, a kada im dodate i teriyaki umak smućkan u dvije minute, cijela stvar postaje još malo brža, pa i jednostavnija. 

 

Možda vas zanima... Sushi - osnovni sastojci za pripremu najpoznatijeg japanskog jela Špajza

 

Dok se piletina krčka, pripremite prilog po želji. Uz teriyaki piletinu odlično će se složiti aromatizirana riža kojoj ste dodali jasmin ili prstohvat kurkume, ali i povrće poput cvjetače i brokule pripremljeno na pari.

 

Možda vas zanima... Ramen - kako su Japanci učinili klasičnu juhu zanimljivom Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 5 žlica soja sosa
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica sitno sjeckanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 700 g pilećih prsa 
  • Sezam
  • Sol

Postupak pripreme:

  1. U manjoj posudici pomiješajte soja sos, vodu, rižin ocat, med, kukuruzni škrob, đumbir i češnjak. Pustite da se sastojci povežu.
  2. Piletinu nasjeckajte na manje kockice i začinite je soli.
  3. Wok zagrijte na najjače, dodajte ulje i zapržite piletinu sa svih strana. Pecite je oko 7 minuta.
  4. Umak dobro promiješajte, pa ga dodajte piletini i kuhajte na manjoj vatri još oko pet minuta.
  5. Dodajte sezam, a pospati možete i sitno sjeckanim mladim lukom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.