Recepti 08. svibnja 2018.

Piletina u hrskavom omotaču od parmezana

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je dosadila piletina na klasičan način, predlažemo vam da probate ovu piletinu u hrskavom omotaču od parmezana.

Ovaj jednostavan i ukusan recept podići će omiljenu piletinu na jednu sasvim novu, hrskaviju razinu, a možda vas i natjerati da u potpunosti zaboravite na klasično pohanje.

 

Možda vas zanima... Panko mrvice donose hrskavije i slasnije pohanje Špajza Možda vas zanima... Pohane palačinke s puretinom i povrćem Recepti

 


Potrebno vam je:

  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli
  • 5 komada tanje narezanih pilećih prsa
  • biljno ulje za prženje 
  • Začini po ukusu: bosiljak, origano, timijan, chilli

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite smjesu za paniranje.
  2. U posudi promiješajte parmezan, krušne mrvice, brašno i sol.
  3. Dodajte po prstohvat bosiljka i origana te na vrh noža chillija. Ako ne volite ljuto, možete slobodno preskočiti chilli.
  4. Ako imate pileća prsa u komadu, potrudite se izrezati ih što tanje. Što su tanja, to će biti ukusnija i hrskavija.
  5. Pileća prsa panirajte tako da ih prvo uvaljate u smjesu za paniranje pa onda u razmućena jaja i opet u smjesu za paniranje. Svakako otresite višak smjese, kako vam ne bi pao u prženju i zagarao tijekom pečenja.
  6. Kada ste sve komade ispanirali, ugrijte ulje na tavi.
  7. Dovoljna vam je količina ulja koja će prekriti površinu, ne treba biti duboko. 
  8. Na srednjoj vatri pržite komade mesa po 4 minute sa svake strane.
  9. Poslužite uz umak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.