gastro postao
Ako vam je dosadila piletina na klasičan način, predlažemo vam da probate ovu piletinu u hrskavom omotaču od parmezana.
Ovaj jednostavan i ukusan recept podići će omiljenu piletinu na jednu sasvim novu, hrskaviju razinu, a možda vas i natjerati da u potpunosti zaboravite na klasično pohanje.
Potrebno vam je:
- ½ šalice ribanog parmezana
- 1 šalica krušnih mrvica
- 3 žlice brašna
- 2 jaja
- 1 žličica soli
- 5 komada tanje narezanih pilećih prsa
- biljno ulje za prženje
- Začini po ukusu: bosiljak, origano, timijan, chilli
Postupak pripreme:
- Prvo pripremite smjesu za paniranje.
- U posudi promiješajte parmezan, krušne mrvice, brašno i sol.
- Dodajte po prstohvat bosiljka i origana te na vrh noža chillija. Ako ne volite ljuto, možete slobodno preskočiti chilli.
- Ako imate pileća prsa u komadu, potrudite se izrezati ih što tanje. Što su tanja, to će biti ukusnija i hrskavija.
- Pileća prsa panirajte tako da ih prvo uvaljate u smjesu za paniranje pa onda u razmućena jaja i opet u smjesu za paniranje. Svakako otresite višak smjese, kako vam ne bi pao u prženju i zagarao tijekom pečenja.
- Kada ste sve komade ispanirali, ugrijte ulje na tavi.
- Dovoljna vam je količina ulja koja će prekriti površinu, ne treba biti duboko.
- Na srednjoj vatri pržite komade mesa po 4 minute sa svake strane.
- Poslužite uz umak.
Dobar tek!