Klasične palačinke napunite finim umakom koji ste dobili pirjajući puretinu, krastavce i papriku. U kombinaciju možete ubaciti i dodatke po želji, pa će tako ovo jelo biti još ukusnije dodate li mu omiljeno sezonsko povrće.
Ne volite li kiselo vrhnje, zamijeniti ga možete finim domaćim umakom od rajčica, a uz taj će se spoj odlično složiti začini poput bosiljka i origana.
Ovako pripremljene palačinke, umjesto u ulje, možete ubaciti u pećnicu na oko pola sata, na 180 stupnjeva, a prije pečenja dobro bi bilo da ih prelijete mješavinom vrhnja i jaja te pospete ribanim sirom.
Poslužite ih uz jednostavnu rižu, proso, omiljeni umak ili tek sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 8 palačinki
- 250 g purećih prsa
- 40 g maslaca
- 5 kiselih krastavaca
- 1 žuta paprika
- 100 ml kiselog vrhnja
- 50 g brašna
- 2 jaja
- 80 g krušnih mrvica
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Puretinu narežite na kockice, posolite, popaprite i ispecite na maslacu.
- Dodajte sitno sjeckanu papriku i kratko pirjajte.
- Kad je meso gotovo, dodajte mu sitno nasjeckani krastavac i kiselo vrhnje.
- Na svaku palačinku stavite po žlicu nadjeva i čvrsto zarolajte.
- Nadjevene palačinke zatim uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
- Pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju.
- Poslužite ih s umakom prema želji.
Dobar tek!