Recepti 30. siječnja 2018.

Pohane palačinke s puretinom i povrćem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pohanim palačinkama teško je odoljeti, a kada iste napunite finom smjesom od puretine, krastavaca i paprike, one će sasvim sigurno postati još veći hit u kuhinji!

Klasične palačinke napunite finim umakom koji ste dobili pirjajući puretinu, krastavce i papriku. U kombinaciju možete ubaciti i dodatke po želji, pa će tako ovo jelo biti još ukusnije dodate li mu omiljeno sezonsko povrće. 

 

Možda vas zanima... Pohane palačinke s tajanstvenim punjenjem Recepti

 

Ne volite li kiselo vrhnje, zamijeniti ga možete finim domaćim umakom od rajčica, a uz taj će se spoj odlično složiti začini poput bosiljka i origana. 

Ovako pripremljene palačinke, umjesto u ulje, možete ubaciti u pećnicu na oko pola sata, na 180 stupnjeva, a prije pečenja dobro bi bilo da ih prelijete mješavinom vrhnja i jaja te pospete ribanim sirom.

Poslužite ih uz jednostavnu rižu, proso, omiljeni umak ili tek sezonsku salatu.

 

tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 8 palačinki
  • 250 g purećih prsa
  • 40 g maslaca
  • 5 kiselih krastavaca
  • 1 žuta paprika
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 50 g brašna
  • 2 jaja
  • 80 g krušnih mrvica
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Puretinu narežite na kockice, posolite, popaprite i ispecite na maslacu.
  2. Dodajte sitno sjeckanu papriku i kratko pirjajte.
  3. Kad je meso gotovo, dodajte mu sitno nasjeckani krastavac i kiselo vrhnje.
  4. Na svaku palačinku stavite po žlicu nadjeva i čvrsto zarolajte.
  5. Nadjevene palačinke zatim uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
  6. Pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju.
  7. Poslužite ih s umakom prema želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.