Recepti 10. travnja 2017.

Pohane palačinke s tajanstvenim punjenjem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite palačinke od dan ranije ili pileće meso ostalo od ručka ili večere i pripremite ukusan obrok

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 486

Palačinke

  • 2 jaja
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 200 ml mlijeka 
  • 200 ml mineralne vode

Ostalo

  • 1000 g piletine
  • 20 g krastavaca
  • 1 muškatni oraščić
  • 300 g parmezana
  • 4 jaja
  • krušne mrvice
  • 4 žlice suncokretova ulja

Priprema

  1. Pile skuhajte dan prije i ohladite. Napravite smjesu za palačinke i ispecite oko 18 palačinki.
  2. Meso nasjeckajte na komadiće i dodajte sjeckane krastavce. Pomiješajte. Nakon toga dodajte muškatni oraščić.
  3. Svaku palačinku napunite velikom žlicom smjese i pospite s malo naribanog sira. Zamotajte palačinke.
  4. Nadjevene palačinke uvaljajte u smjesu istučenih jaja pa u mrvice te opet u jaja. Pržite u vrelom ulju dok palačinke ne dobiju boju.
  5. Po želji ukrasite tartar umakom na vrhu.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.