Špajza 27. siječnja 2018.

Panko mrvice donose hrskavije i slasnije pohanje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskave, prozračne, posebne panko mrvice podižu baš svako pohano jelo, a želite li stvarno uživati u njima, svakako se bacite na pripremu sjajnog tonkatzu odreska.

Iako se panko mrvice ponajviše koriste u azijskoj, posebice japanskoj, kuhinji, u posljednje su se vrijeme raširile i na druge svjetske kuhinje. Tako ih možete koristiti za klasična pohanja mesa i povrća te kako biste složencima dali hrskaviju koricu, dok se za pripremu popečaka ipak okrenite klasičnim krušnim mrvicama.

 

Pohanci Možda vas zanima... Tajna najfinijeg pohanja krije se u... Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ono što panko mrvice razlikuje od klasičnih krušnih jest način pripreme. Naime, panko mrvice rade se isključivo od bijelog kruha, a najčešće se koristi samo mekši dio kruha. Ipak, najveća razlika krije se u teksturi jednih i drugih mrvica, pa su tako panko mrvice puno prozračnije i rahlije, nalik na pahuljice. Upravo ta tekstura čini ih posebno hrskavima kada se prže te ne upijaju masnoću u tolikoj mjeri kao što je to slučaj kod običnih krušnih mrvica.

Panko mrvice idealne su za pohanje mesa i povrća koje želite učiniti posebno hrskavima, a najpoznatije jelo koje koristi panko mrvice jest  tonkatsu svinjetina. Riječ je o pohanoj svinjetini, najčešće slabini ili fileu koji se poslužuje uz rižu, u sendviču ili uz fini preljev na bazi soja umaka.

 

Možda vas zanima... Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Klasične krušne mrvice pak se mogu pripremati od različitih vrsta kruha, a kod pripreme se koristi i korica. Osim za klasično pohanje, obične krušne mrvice savršene su za zgušnjavanje jela ili pripremu popečaka kod kojih hrskavost ne igra posebnu ulogu. 

 

Možda vas zanima... Kako napraviti krušne mrvice? Špajza


 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.