Špajza 27. studenoga 2016.

Kako napraviti krušne mrvice?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari kruh, pretvoren u domaće krušne mrvice još je ukusniji jer znate što jedete i kakav okus možete očekivati.

Grijeh je bacati hranu, a kruh je nešto što najčešće završi u smeću. Bacivši stari kruh to vam je isto kao da ste otvorili novčanik i bacili novac.

Svi mi koristimo i kupujemo krušne mrvice iako bi ih mogli napraviti sami upravo od starog kruha koji inače bacamo.

Stariji kruh možete ostaviti da se suši na pladnju ili u posudi na zraku, a možete ga držati i u pećnici. Smrvite ga štapnim mikserom, sjeckalicom ili multipraktikom, ovisno o tome što imate. Nije loš ni starinski način – preko sasušenih komadića kruha prijeđite valjkom za tijesto.

Piletina s krušnim mrvicama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Samo, pripremite se da će vam za to trebati i određena fizička snaga! Ako trebate finije mrvice, prosijte ih nakon usitnjavanja. Tako spravljene krušne mrvice mogu se čuvati bez određenog roka trajanja pa mogu stajati u zatvorenoj posudi i do nekoliko mjeseci na suhome, tamnome mjestu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.