Špajza 17. studenoga 2016.

Dopustite da vas osvoji: Hrskavi kruh punjen pestom i sirom

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Toplo je, razvlači se i bogato je okusima - pali smo na jednostavan trik i od starog kruha dobili sjajno jelo!

"Tako jednostavno, a tako ukusno", prvo je što ćete pomisliti kada pripremite ovaj punjeni kruh s pestom i mozzarellom. Domaći pesto možete pripremiti tako da pomiješate svježi bosiljak, maslinovo ulje, pinjole, češnjak, sol i papar pa ih ubacite u blender i od njih napravite gusti umak. Za ovo jelo birajte kruh okruglog oblika kako bi ga lakše mogli rezati i puniti, ali ukoliko pri ruci imate kruh klasičnog, duguljastog oblika, uz malo spretnosti, bit će jednako uspješan.


Potrebno vam je:

  • 100 ml pesta
  • 1 štruca kruha
  • 150 g mozzarelle
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Na kruhu napravite kockice tako da ga zarežete do samog dna, ali da se on još uvijek drži u komadu.
  2. Poprskajte ga maslinovim uljem, a zatim premažite pestom u svaku udubinu kruha.
  3. Dodajte mozzarellu.
  4. Pospite soli i paprom.
  5. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na oko 20 minuta, dok se sir ne rastopi.
  6. Poslužite vruće.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.