gastro postao
Toplo je, razvlači se i bogato je okusima - pali smo na jednostavan trik i od starog kruha dobili sjajno jelo!
"Tako jednostavno, a tako ukusno", prvo je što ćete pomisliti kada pripremite ovaj punjeni kruh s pestom i mozzarellom. Domaći pesto možete pripremiti tako da pomiješate svježi bosiljak, maslinovo ulje, pinjole, češnjak, sol i papar pa ih ubacite u blender i od njih napravite gusti umak. Za ovo jelo birajte kruh okruglog oblika kako bi ga lakše mogli rezati i puniti, ali ukoliko pri ruci imate kruh klasičnog, duguljastog oblika, uz malo spretnosti, bit će jednako uspješan.
Potrebno vam je:
- 100 ml pesta
- 1 štruca kruha
- 150 g mozzarelle
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Na kruhu napravite kockice tako da ga zarežete do samog dna, ali da se on još uvijek drži u komadu.
- Poprskajte ga maslinovim uljem, a zatim premažite pestom u svaku udubinu kruha.
- Dodajte mozzarellu.
- Pospite soli i paprom.
- Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na oko 20 minuta, dok se sir ne rastopi.
- Poslužite vruće.
Dobar tek!