Kruha uvijek ima viška. I kod tebe, istina? No, dobra je stvar što se on uvijek može i iskoristiti na brojne načine, a kad je na bilo koji način pečen, tako je dobar da niti ne primijetiš da je star. Jednostavnije od ovog ne može – izdubi kruh, napuni ga najdražim sastojcima pa na vrh dodaj jaje. Peci dok jaje nije pečeno po tvom ukusu, a kruh lagano hrskav.
Možeš iskoristiti šunku, ostatke piletine, sir, povrće kao što je paprika, naribana mrkva, slatki kukuruz... Ovaj sjajan obrok može biti doručak, ali sasvim dobro će odigrati ulogu comfort food obroka, pa ga možeš pripremiti i za večeru na neki kišni, jesenski dan... Poznato? Osvojit će te već na prvi zalogaj, a gotov je u manje od pola sata - i to skupa s pripremom i pečenjem. Vjeruj nam, jednom kad ga isprobaš, teško ćeš ga zaboraviti i samo isčekivati kad će ostati kruha...
Hrskave lađice od kruha
Sastojci:
- 1 baguette
- 1 rajčica
- 1 paprika
- 1 luk
- 4 jaja
- 4 žlice parmezana
- 2 režnja protisnutog češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckaj papriku, rajčicu i luk.
- Kruh prepolovi pa tu polovicu opet prepolovi i izreži na dva dijela. Ili ovisno o obliku kruha prilagodi da ga možeš napuniti.
- Izdubi svaki dio.
- Nasjeckano povrće pomiješaj s maslinovim uljem, dodaj češnjak, sol i papar.
- Tom smjesom napuni lađice od kruha pa pospi sirom.
- Na vrhu oprezno razbij jaje i peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Dobar tek!