Recepti 1724 prikaza 22. rujna 2018.

Hrskave lađice od kruha punjene jajima i povrćem

punjeni kruh
Thinkstock
Iskoristite ostatak kruha od prethodnog dana kako bi pripremili totalno drugačije, hrskave bruschette za doručak.

Jednostavnije ne može – izdubite kruh, napunite ga najdražim sastojcima pa na vrh dodajte jaje. Pecite dok jaje nije pečeno po vašem ukusu, a kruh lagano hrskav. Sjajan doručak koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj gotov je u manje od pola sata. Vjerujte nam, jednom kad ga isprobate, teško ga je zaboraviti.

 

Možda vas zanima... Od starog kruha napravite pizzu Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 baguette
  • 1 rajčica
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 4 jaja
  • 4 žlice parmezana
  • 2 režnja protisnutog češnjaka
  • Sol, papar

 

Možda vas zanima... Čokoladni pohani kruh: Može li bolje od toga? Recepti

 

Priprema:

  1. Nasjeckajte papriku, rajčicu i luk.
  2. Kruh prepolovite pa tu polovicu opet prepolovite i izrežite na dva dijela.
  3. Izdubite svaki dio.
  4. Nasjeckano povrće pomiješajte s maslinovim uljem, dodajte češnjak, sol i papar.
  5. Tom smjesom napunite lađice od kruha pa pospite sirom.
  6. Na vrhu oprezno razbijte jaje i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Dobar tek! 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.