gastro postao
Iskoristi ostatak kruha od prethodnog dana za pripremu totalno drugačije, hrskave bruschette za doručak.
Jednostavnije ne može – izdubi kruh, napuni ga najdražim sastojcima pa na vrh dodaj jaje. Peci dok jaje nije pečeno po tvom ukusu, a kruh lagano hrskav.
Ovaj sjajan doručak osvojit će te već na prvi zalogaj, a gotov je u manje od pola sata. Vjeruj nam, jednom kad ga isprobaš, teško ćeš ga zaboraviti.
Sastojci:
- 1 baguette
- 1 rajčica
- 1 paprika
- 1 luk
- 4 jaja
- 4 žlice parmezana
- 2 režnja protisnutog češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckaj papriku, rajčicu i luk.
- Kruh prepolovi pa tu polovicu opet prepolovi i izreži na dva dijela.
- Izdubi svaki dio.
- Nasjeckano povrće pomiješaj s maslinovim uljem, dodaj češnjak, sol i papar.
- Tom smjesom napuni lađice od kruha pa pospi sirom.
- Na vrhu oprezno razbij jaje i peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Dobar tek!