Recepti 16. studenoga 2016.

Složenac od starog kruha i sira za svako doba dana

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo upravo savršeno za one dane kada vam ostane čitava zaliha starog kruha koji ne znate kako iskoristiti. Donosimo rješenje!

Postoji cijeli niz jela u kojima možemo iskoristiti ostatke kruha od jučer, no ovaj složenac najjednostavnija je verzija jela od ostataka koje možete pripremiti za doručak, brzi ručak ili večeru. Povežite sve sastojke, dodajte povrće po želji i pecite. Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena, a zatim ćete moći uživati u jednostavnom i ukusnom obroku od ostataka. Za doručak i večeru složenac poslužite uz čašu mlijeka, a za ručak uz kakvo meso u gustom umaku ili tek veliku zdjelu sezonske salate.

Potrebno vam je:

  • 500 g starog kruha
  • 250 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 300 g svježeg sira
  • 100 g nasjeckane šunke
  • 3 žlice vrhnja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kruh narežite na kockice pa ga prelijte toplim mlijekom.
  2. Pustite da se upije, a zatim dodajte svježi sir, vrhnje, šunku koju ste nasjeckali na kockice, otopljeni maslac, peršin, jaja, sol i papar.
  3. Sve dobro pomiješajte.
  4. Pecite oko pola sata do 45 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.